BU HANIMA DUR DİYECEK KİMSE YOK MU?
Şahin MENGÜ

Şahin MENGÜ

BU HANIMA DUR DİYECEK KİMSE YOK MU?

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kongresinde kullanılan görselde, Ermenice, Arapça, Arnavutça, Çerkezce, Kürtçe ve Zazaca dilleri kullanılmış.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul İl kongresine parti üyesi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar katılacaktır ve de böyle olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Türkçe bilirler. İl kongresinde kullanılan görselde bu dillerin kullanılması çok hayret vericidir.

Bilindiği üzere Lozan’da, emperyalistlerin en çok direttiği husus bu coğrafya da yaşayan farklı etnik kökenlerden azınlıklar yaratma çabasıdır. Türk heyeti buna şiddetle karşı çıkmış ve bunu engellemiştir.

İstanbul İl başkanı hanımefendi iyice kontrolden çıktı. Savruldukça savruluyor.

Bu tip görsel ancak "çok dilli/çok uluslu" ülkelerde kullanılabilir. Örneğin Almanya'da milyonlarca Polonya asıllı Alman vatandaşı yaşar. Parti kongrelerinde Polakça kullanıldığı görülmemiştir. Çünkü Alman milleti tektir ve dili de Almancadır. Türk milleti de tektir ve dili de Türkçedir. Genel Merkezin böyle bir şeye izin vermiş olabileceğine inanmıyorum, bu hanımefendi ne yapmaya çalışıyor? Kimlere hizmet ediyor?

O görseli de doğru dürüst yapmayı da becerememiş. Arapça, malum, sağdan sola yazılır. Bunlar Arapça "adalet" yazarken harfleri soldan sağa dizmişler, ortaya garip bir yazım çıkmış!

Tek adayla çok demokratik (!) bir şekilde gerçekleştirilen İl kongresinde İstanbul il yönetimine bir de türbanlı kadın girmiş. Türban, malum, Türkiye'de halen kullanıldığı şekli ile, Mısır/Lübnan icadı olan ve siyasal İslam’ın amaçlarına ulaşmanın aracı olarak istismar ettiği bir baş örtme tarzıdır. Anadolu kadınlarının yerele özgü geleneksel, çeşitli, renkli, doğal baş örtme tarzı ile ilgisi yoktur.

CHP, İstanbul il yönetimine başını siyasal İslam’ın simgesi haline gelmiş Arap tarzı örten bir kadın yerine, Anadolu muzun bize özgü güzel baş örtüsünü ve şeklini kullanan bir kadını alsa idi topluma güzel bir mesaj vermiş olurdu.

Bu davranışla muhafazakâr seçmen kitlesinden oy alınacağı zannediliyorsa bu büyük bir yanılgıdır. O kesimden oy gelmesinden öteye böyle yaparak siyasal İslamcıların ve din istismarcılarının tuzağına bir kere daha düşmüş oluyor. Çok yazık.

Cumhuriyet Halk Partisinin siyasal İslamcılara, din bezirganlarına sempatik görünmek gibi bir çabası da yoktur, olamazda.

Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi bugün de laiklik ilkesi gereği dindarlara saygılıdır.

Ama bu hanımın bu davranışı ilk vukuatı değil, bundan öncede “Tarihte bugün, Ermeni soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz. 19.15’de Taksimde” diye tweet atmıştı.

Bütün Cumhuriyet Halk Partilileri bağlayan parti programının 132. Sayfasında “CHP, sözde Ermeni Soykırımı iddiası ile ülkemizin haksız önyargılarla suçlanmalarına karşı bugüne kadar partimiz öncülüğünde sürdürülen kararlı duruşa devam edecektir” yazmakta iken Kaftancıoğlu’nun bu açıklaması parti suçu oluşturmamakta mıdır?

Bu hanımefendi “Mustafa Kemalin askerleriyiz “ gibi bir slagonu doğru bulmuyorum. Militan bir dil olmasından öte, birey olmanın önüne geçen bir ifade.” demiştir.

Bu söylem tümüyle yanlış bilerek ve isteyerek saptırılmış bir söylemdir.

Buradaki “askeriyiz” cümlesi sözlük anlamında değil, “takipçisiyiz, izinden gidiyoruz” anlamındadır.

Oysa “Sözde Ermeni soykırımı” iddiaları, Atatürk’ü unutturma çabaları, emperyalistlerin ve dış güçlerin içerideki maşalarının söylemleridir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar