Buca da Operasyon!

Buca da Operasyon!

23 Ekim 2019 - 19:00

Buca sokaklarında anons cihazlarıyla mahallelerde gezen ve gürültü kirliliği yaratan seyyar satıcılara Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından suçüstü yapılarak cezai işlem uygulandı. Şikayetler doğrultusunda denetimleri arttırdıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Bebeğini uyutan, hastası olan ya da huzurla evinde oturmak isteyen insanların haklarını gasp edenlere göz açtırmayacağız” dedi

Hemşehrilerinin rahat ve huzurlu bir çevrede yaşayabilmeleri için kontrollerine ara vermeksizin devam eden Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, gürültü kirliliğiyle mücadele için alarma geçti. Son dönemlerde yapılan kontrollere rağmen sayıları artan gezici seyyar satıcılar hakkında vatandaşlardan gelen yoğun talepleri değerlendiren zabıta ekipleri, saat ayrımı gözetmeksizin anons cihazlarıyla Buca sokaklarında gürültü kirliliğine neden olan işportacılara müdahale etti.

SOKAK SOKAK DEVRİYE

Şikayet incelemeleri doğrultusunda kontrol rotası çıkaran ekipler, konuyla ilgili devriye ekibi oluşturdu. Çıkarılan rotada özellikle okul, kreş, hastane gibi yerlerin çevresine önem verildi.

Genellikle kamyonet ve minibüs tipi araçların içinde kurulan megafon veya ses düzeneğiyle gece gündüz anons yaparak çevreyi rahatsız eden satıcıları yakalamak için ekipler, beş farklı koldan Buca sokaklarında devriye gezdi.

ANONS CİHAZLARINA EL KONDU

Yapılan devriye sırasında hurdacı, manav ve balıkçıların yoğunlukta olduğu seyyar satıcılara suçüstü yapıldı. Mahalle aralarında satışlarını yapan seyyar araçlara müdahale eden ekipler, araçlarda kurulu olan ses sistemlerine el koyarak cezai işlem uyguladı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Buca’nın tüm mahallelerinde gürültü kirliliğine engel olabilmek için çalışmaların aralıksız süreceğini vurgulayarak “Bebeğini uyutan, hastası olan ya da huzurla evinde oturmak isteyen insanların haklarını gasp edenlere göz açtırmayacağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x