Buca’dan Güçlü Kadınlar Geçti!

Buca’dan Güçlü Kadınlar Geçti!

12 Eylül 2019 - 15:26

Kadınların toplumsal alanda daha fazla söz sahibi olabilmeleri için çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi’nin AIESEC programı işbirliğiyle gerçekleştirdiği Güçlü Kadın Projesi, ülkeler panayırıyla final yaptı. 17 ülkeden katılımcının üretimlerinin sergilendiği panayırda kültür mozaiği oluştu

Dünyanın genç liderlerini yetiştiren AIESEC (Uluslararası Ticari Bilimler Ekonomi Öğrenciler Birliği) ile birlikte başlatılan Güçlü Kadın Projesi, 17 ülkenin kadınlarını Buca’da buluşturdu.

Toplumsal hayatta kadının daha güçlü ve aktif bir şekilde yer alabilmesinde etkin rol oynamayı hedefleyen proje kapsamında, Pakistan, İsviçre, Mısır, Ukrayna, Romanya, Azerbaycan, Amerika, İtalya, Fas, Rusya, Slovakya, Arnavutluk, Fransa, Tunus, Endonezya ve Cezayir olmak üzere 17 ülkeden 18-30 yaş arası değişim katılımcıları yer aldı.

“Women in Power” projesi olarak bilinen değişim projesinin katılımcıları, bir aylık süre boyunca Buca Belediyesi’nin semt evleri ve değişik merkezlerine katılarak, Bucalı kadınlarla birlikte takı eğitiminden resme, dikiş kursundan kuaförlüğe, pilatesden zumbaya kadar eğitim aldı.

ÜLKELER PANAYIRINDA UNUTULMAZ FİNAL

Dolu dolu geçen projenin ardından Özgecan Aslan Kadın Dayanışma Merkezi’nde ülkeler panayırı gerçekleştirildi. Program kapsamında sıcak ilişkiler yakalayan kadınlar, festival tadında bir etkinlik yaşadı. Alanda kurulan stantlarda Buca’nın köylerinden gelen Türk katılımcılar ve konuk ülke katılımcıları, yöresel kıyafetlerle ülke mutfaklarını, el emeği ürünlerini sergiledi.

Karşılıklı ikram ve tadımların gerçekleştiği panayırda, her ülkenin kendi hazırladığı şarkı listesi çalınarak yöresel danslar edildi. Etkinlik sonrası duygulu anlar yaşayan katılımcılar, uygulamadan genel olarak çok mutlu olduklarını ve faydalı geçtiğini, Türkiye ile önemli bir bağ kurduklarını ifade etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x