Bugün Resmen Başladı!

Bugün Resmen Başladı!

22 Haziran 2020 - 10:31

Maske takma zorunluluğu bugün resmen başladı. Maske takmayanlara bugünden itibaren polisler tarafından ceza kesilecek. Peki, maske cezası en kadar? İşte, İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan maske takmama cezası...

Maske takma zorunluluğu bugün resmen başladı! İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre 48 ilde sokakta maske takımı zorunluluğu kapsamında zorunluluğu ihlal edeceklere karşı kesilecek para cezası da netleşti. Peki, maske takmama cezası en kadar, kaç TL?

iŞTE, MERAK EDİLEN DETAYLAR...

MASKE TAKMAMA CEZASI NE KADAR?

Maske kullanım kurallarına aykırı hareket edenlere 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren yani bugünden itibaren ülke genelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası uygulanacak.

Bakanlık, valiler tarafından gerekli planlamaların yapılmasını, uygulamada herhangi bir aksaklığın yaşanmamasını istedi.

İLLERDE MASKE KULLANIMI ZORUNLULUĞU

Maskenin, 48 ilde hayatın tüm alanlarında, 33 ilde ise alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanların toplu halde bulunduğu iş yerlerinde takılması zorunluluğu bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x