Buna Bir "Dur" Demelisiniz!

Buna Bir "Dur" Demelisiniz!

05 Kasım 2019 - 19:30

Diyetiniz pazartesi başlayıp salı sonlanıyorsa, buna bir "dur" demelisiniz. Bunu yapabilmeniz için size etkili ve pratik yöntemler sunacağız

Diyet yaparken yaşadığınız açlık hissi sizi zorluyorsa bazı noktalara dikkat ederek bu hissi azaltabilir, diyetinizi bozmadan tamamlayabilirsiniz.

YAVAŞ YAVAŞ ÇİĞNEYİN
Diyet yaparken en yediğiniz kadar nasıl yediğiniz de önemlidir. Yapılan araştırmalar, çiğneme sayısının artması gıda alımının azalmasını sağladığını gösteriyor. Yani yavaş yavaş yediğinizde daha az besin almış oluyorsunuz. Böylece her öğünde doyarak daha az yemek yemiş oluyorsunuz. Diyet döneminde de besinleri yavaş yavaş çiğneyerek tüketebilir ve normal tüketime göre daha uzun süre tokluk hissi yaşayabilirsiniz.


PROTEİNLİ BİR KAHVALTI
Kahvaltıda karbonhidrat ve protein içeriği yüksek besinler tüketmek gün içinde kan şekerinizin düşmesini ve açlık hissinin oluşmasını engelleyecektir. Diyet listesinde küçük değişiklikler yapmak ve proteinli kahvaltıya yer açmak bu noktada diyetinizi daha uzun ve dirayetli şekilde yapmanızı sağlayacaktır.


YÜKSEK LİF İÇEREN BESİNLER
Sindirim sisteminin düzenli işleyişine katkı sağlaması, kan şekeri regülasyonuna yardımcı olması, çeşitli hastalıklara karşı koruyucu olması gibi etkileri olan lifli besinler diyet dönemi boyunca tokluk hissinin uzamasını sağlayarak işinizi kolaylaştırıyor. Tahıl, sebze ve meyvelere beslenme düzeninizde daha fazla yer severek diyetinizin daha kolay hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Buğday, nohut, kinoa ve bulgur gibi besinleri ölçülü şekilde tüketmelisiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x