“Çanakkale Zaferi”nin Gururunu Yaşıyoruz"

“Çanakkale Zaferi”nin Gururunu Yaşıyoruz"

18 Mart 2019 - 11:56

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgenaral Yaşar Güler, Kuvvet Komutanları, Milli Savunma Bakan Yardımcıları ile birlikte 18 Mart Şehitleri Anma Töreni'ne katıldı. Şehit ailelerinin de iştirak ettiği anma programında Bakan Akar kısa bir konuşma yaptı

 

Konuşmasına Yeni Zelanda’da ki terör saldırısına değinerek başlayan Bakan Akar  “Yeni Zelanda’da bugün, sadece ibadet etmek için bir araya gelen masum ve korunmasız insanlara karşı canice ve sapıkça menfur bir katliam işlenmiştir. Bu katliam, İslamofobik faşist terörü bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu olay, dünyada İslam karşıtlığı ve Müslüman düşmanlığının geldiği kaygı verici noktayı açıkça göstermektedir. Caniler tarafından sosyal medyada canlı olarak yayımlama alçaklığı ve sapıklığının da gösterildiği bu ırkçı terör olayını lanetliyorum. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Ancak sapıkların hamileri oldukça bu tür alçaklıkların da bitmeyeceğini biliyoruz. Yaşanan menfur katliamda hayatlarını kaybeden insanlara Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına ve insanlık duygusu olan herkese sabırlar diliyorum. Bir asır önce Çanakkale’de ülkesini işgal etmeye gelmiş düşmanına dahi, yeri geldiğinde merhametle yaklaşan kahraman Mehmetçiğin bu ahlaki değerlerinin tüm dünyaya örnek olmasını diliyorum” dedi.

Bugün bayraklaşan vatan topraklarının güvenliği, asil milletimizin huzuru ve refahı için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet ve minnetle yâd ettiklerini belirten Bakan Akar “Aynı zamanda bugün 104 yıl önce tarihe altın harflerle yazılmış bir destanın, “Çanakkale Zaferi”nin gururunu da yaşıyoruz.

Toprağından fazladır sende yatan adamlar,

Irmağın kanla çağlar, yağmurun kanla damlar.

O cenkten armağandır sana kızıl akşamlar,

Sen silahın inançla son dövüştüğü yersin!

Evet, Çanakkale, azmin ve imanın çeliğe galip geldiği, bir vatan kalbinin attığı yerdir. Çanakkale, bir hayat savunmasıdır. Çanakkale, Atatürk’ün emriyle ölüme tereddütsüz koşan kahramanların destanıdır. 'Zafer' kelimesine anlam kazandıran Çanakkale, asil milletimizin iki asırdır devam eden makûs talihinin de değiştiği yerdir. Yedi düvele 'Çanakkale geçilmez!' dedirten bu zafer, milletimize geleceğini inşa etme iradesi ve özgüveni kazandırmıştır. Çanakkale’de tezahür eden millî ruh ve şuur, Millî Mücadele’nin kazanılmasında da çok önemli bir rol oynamıştır. Çanakkale ruhunu anlamak ve bu asil ruhu gelecek nesillere aktarmak hepimizin boynunun borcudur” dedi.

Bakan Akar, ayrıca şunları söyledi:

“Atalarımız, hüküm sürdüğü her coğrafyayı barış ve huzur iklimiyle yeşertmiş, vatanının tek bir karış toprağı için dahi canını feda etmekten çekinmemiştir. Asil Türk milleti, bin yıldır yaşadığı bu coğrafyada da var olmanın bedelini şehitlerimizin ve gazilerimizin kanıyla ödemiştir, ödemektedir. 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda…' dizesinde de ifade edildiği gibi kutsal vatan topraklarının her karışı, aziz şehitlerimizin mübarek kanlarıyla sulanmıştır. Aziz milletimizin birçok evladı da sadece vatan topraklarında değil, dünyanın çeşitli coğrafyalarında barış, huzur ve istikrarı sağlarken şehadet mertebesine ulaşmıştır. Milletimizin ve TSK’nın kahraman mensupları da yedi iklim üç kıtaya barış ve huzur götüren atalarından aldığı ilhamla millî ve manevi değerlerimiz ile ülkemizin ve milletimizin güvenliği uğruna canlarını seve seve feda etmekten çekinmemiştir. Bugün terörle mücadele harekâtında, 15 Temmuz menfur darbe girişimine karşı direnişte, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı’nda sergilenen fedakârlık ve kahramanlıklar, bu ruh yüceliğinin en açık göstergesidir."

Asil Milletimizin Kahraman Evlatları, Vatan size minnettardır. Ebedî istirahatgâhınızda huzur içinde uyuyunuz. Ruhunuz şad, mekânınız cennet olsun. ” ifadelerini kullandı. Bakan Akar konuşmasının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere yurt içinde ve sınır ötesinde yürütülen zorlu mücadelede şehitlik mertebesine ulaşan kahraman silah arkadaşlarımızı, jandarma, emniyet mensupları ve güvenlik korucularımızı; 15 Temmuz şehitlerimiz dâhil tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi; rahmetle, minnetle yâd ettiğini söyledi.

Bakan Akar ve Komutanlar, törenin ardından Şehit Yakınları ile birlikte yemek yedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x