Canlı Yayında Önemli Açıklamalar!

Canlı Yayında Önemli Açıklamalar!

14 Şubat 2020 - 17:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan ve İmran Han açıklamalarında iki ülkenin karşılıklı olarak birbirini destekleyeceğini ve karşılıklı iş birliğinin geliştirileceğini vurguladı

Pakistan Başbakanı İmran Han'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:


Şu anda Suriye'de size saldırılar yapılmaktadır, bu konuda Pakistan her zaman yanınızda olacaktır. 8 milyon Keşmirli açık hava hapishanesinde yaşıyor. Keşmir hakkında söyledikleri için sayın Erdoğan'a teşekkür ediyorum.


Pakistan olarak, Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Türkiye turizm ve inşaat alanında çok başarılı bir ülke. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:


İki ülke arasında 13 anlaşmanın imzalanmış olması önemli. Türkiye dün olduğu gibi bugün de yarın da Pakistan'ın yanında yer alacaktır. Pakistan'da FETÖ'ye ait okulların devredilmesi önemli. Bu vesileyle terör örgütü FETÖ'nün Pakistan'daki yapılanmasına karşı alınan önlemlerle ilgili teşekkür ediyorum. 


Keşmir halkı ile dayanışma içindeyiz. Türkiye, Keşmir sorununun diyalog yoluyla, BM kararları temelinde, Keşmirli kardeşlerimizin beklentileri gözetilerek çözülmesinden yanadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x