Çavuşoğlu’ndan Önemli Açıklama!

Çavuşoğlu'ndan Önemli Açıklama!

25 Ocak 2021 - 14:07

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kaçırılan Türk denizcilere ilişkin açıklamalarda bulundu, korsanların henüz kendileriyle temasta bulunmadığını ifade etti

 
Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Brüksel'den döndük ve 2021'e hızlı diplomasi ile başladık. Yabancı bandıralı, ancak personeli tamamen Türk olan vatandaşlarımıza yönelik bir gemi saldırısı oldu, maalesef vatandaşlarımız korsanlar tarafından kaçırılmış durumda. Bir Azerbaycan Türkü vatandaşımız ise hayatını kaybetti.

Dün akşam Gabon yetkilileriyle gemiye çıkıldı, gemi temiz, güvenlikle ilgili sıkıntı yok. Vefat eden Azerbaycanlı kardeşimizi Gabon'a getirdik, orada İslami şekillere uygun hareket edildi. Diğer ülkelerle de temasa geçtik, bizden ilave bilgi alıyorlar. Yaralı bir vatandaşımız vardı, onun da gerekli tedavisi yapıldı, zaten büyükelçimiz de başındaydı. 

Ancak hala korsanlardan bir haber gelmedi. Ne bizimle ne şirketle ne ailelerle bir temasta bulunmadılar, çünkü bazen ailelerle de temasa geçebiliyorlar. 

O bölgede gemiler, kendi güvenliklerini temin etmek için ilave tedbirler alıyorlar, daha önce de saldırıya uğradıkları için... Limandayken Gabonlular güvenliği sağlıyor ama seyrüsefer halindeyken saldırıyorlar. İnşallah vatandaşlarımızı sağ salim getiririz, ama bundan sonra gemi şirketleri de daha fazla güvenlik önlemi almalılar. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x