Çavuşoğlu’ndan Önemli Açıklama!

Çavuşoğlu'ndan Önemli Açıklama!

14 Nisan 2021 - 10:07

Havayolu kısıtlama kararının Türkiye'de koronavirüs vakalarının keskin biçimde artması olduğunu söyleyen Kremlin'in ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Türkiye ile uçuşları sınırlamasına yönelik açıklama yaptı

 
Kararın olumsuz etkileri olacağını söyleyen Çavuşoğlu, "Kararın arkasında siyasi bir gerekçe görmüyorum. Karar ister istemez olumsuz etkiler. Uçuşların başlaması konusunda çalışıyoruz" ifadelerini de kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ise, "Rusya'nın seyahat kararının etkilerini bu hafta görmeye başlarız. Vakaların durumuna göre, uçuş yasağının tarihi erkene çekilebilir. Turist sayısında 500 bine yakın düşüş olabilir, yaz rezervasyonlatında sıkıntı yok." açıklamasında bulundu.

RUSYA UÇUŞLARI ASKIYA ALDI

Rusya Başbakan Yardımcısı Golikova, Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve charther uçuşların 15 Nisan-1 Haziran arasında sınırlandırma kararı alındığını açıkladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çeşitli önlemler alınacağını ifade eden Golikova, "Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve charther uçuşların 15 Nisan-1 Haziran arasında sınırlandırmasına karar verildi." dedi.


 
İstanbul ile Moskova arasında haftada iki uçuş gerçekleştirilebileceğini kaydeden Golikova, "Ayrıca Türkiye’de bulunan Rus vatandaşlarının Rusya’ya dönüşü ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşasında yer alanların ulaşımı için uçuşlar korunacak." diye konuştu.

Süreci yakından takip etmeyi devam ettireceklerini belirten Golikova, salgınla ilgili gelişmelerin olumlu yönde ilerlemesi halinde uçuşların tekrar normale döneceğini söyledi.

KREMLİN'DEN KRİTİK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan’ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı görüşme arasındaki bir bağ olup olmadığı şeklindeki sorusuna "Hayır. Bu karar, endişe verici epidemiyolojik durumdan kaynaklanıyor" yanıtını veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaptığı son dakika açıklamasında, Rusya'nın Türkiye'yle havayolu ulaşımını kısıtlama kararını Türkiye'de Kovid-19 vakalarının keskin biçimde artması nedeniyle aldığını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x