Çelikten, Güvenli Bölge Açıklaması!

Çelikten, Güvenli Bölge Açıklaması!

18 Eylül 2019 - 18:47

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK sonrası açıklamalarda bulunuyor.

İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;


Bedeli ödenmiş ve hak edilmiş bir demokrasiye sahibiz. 

41 aile evlat nöbetinde

Diyarbakır’daki ailelerinin kendi çocuklarına kavuşmak için başlattıkları vicdan eylemi var. Bu eylemi selamlıyoruz. Annelerin ellerinden öpüyoruz. Anneler kendilerinin çocuklarını siyasi argümanlarla projelere peşkeş çekmek isteyen organizasyona karşı büyük bir haykırış içerisindeler. Bunu analizlerle ortaya koysanız da anneni isyanının yerini tutamaz. 

Türkiye çok uzun zamandır terörle mücadele etmektedir. Devlet bütün gücüyle terörle mücadele ediyor. AK Parti döneminde de çok güçlü şekilde verilen mücadeledir. Annelerin ortaya koyduğu yaklaşım teröre karşı dünyada yükselen en yüksek sestir. Bu mücadele saygın ve ahlaki bir mücadeledir.

Yargı reformu paketi

Yeni dönem başladıktan sonra reform dönemi olacağını Cumhurbaşkanımız altını çizmişti. Toplumdan istekler konusunda kapsamlı bir değerlendirme yapıldı ve sürecin ilk reform paketi olarak askerlik reformu ortaya çıkarıldı. Yargı reformu çalışmamız ikinci adımdır. Yargı reformu paketi kesintisiz reformumuzun bir paçasıdır.

Şeffaf ve kapsayıcı yaklaşım, ifade özgürlüğünü, savunma hakkını, adalete erişimi ve adalet sisteminin işleyişinde kalitenin artmasını son derece güçlendirecektir. Milletimizin yargıyla ilişkisinde adaletin yükselmesi için adalet kat sayısının artması için ortaya koyulan yaklaşımlardır. Ekim ayında TBMM gündemine getireceğiz.

Ankara’daki üçlü zirve

14 Şubat 2019’da Soçi’de gerçekleşen zirve sonrası alınan kararların değerlendirmesi konusunda yeni bir aşamasıdır. Türkiye Suriye’nin toprak bütünlüğünün oluşması için elinden gelen çabayı gösteriyor. Burada iç savaşın çıkmasından sonra saha bir takım gerçeklikler oluşmaya başladı. Ayrılıkçılara karşı gündeme üç liderin de karşı çıkması son derece önemlidir. Daha fazla insan yerinden olmamalı. Bölge için çözüm üretmek önemli. Avrupa’nın siyasi haritasını etkileyen durumlar gelişince sesler yükseldi .Önemli olan duvar değil köprüler örmek. 

Bütün bunların somut neticesi orada daha az insanın ölmesidir. Bütün bu katliamların önüne geçilmek için bunlar yapılıyor. Türkiye Cenevre ve Astana sürecinde tarafların tamamıyla temas içerisindedir. Türkiye kendi çıkarlarından taviz vermeyeceğinin mesajını vermiştir. Türkiye gelinen noktada Anayasa Komitesi’nin kurulması konusunda pürüzler kalmamıştır.


Türkiye - ABD ilişkileri

Türkiye ABD ilişkileri gündemden düşmüyor. Genelde bu konular gündeme getirilirken bazı odakların negatif olarak gündeme aldığını görüyoruz. Suriye konusunda anlaşamadığımız çok konu vardır fakat müzakerelerle çözüm üretmeye çalışıyoruz. Türkiye adımları atarken kendi çıkarlarını korumak zorundadır.

ABD Ticaret Bakanı Türkiye'yi ziyaret etti ve önemli görüşmeler gerçekleşti. ABD-Türkiye ticaret hacminin 100 milyon dolara çıkması için önemli görüşmeler yapılmıştır.

(S.Arabistan'da rafineriye saldırı) Doğru bulmuyoruz, kınıyoruz.

(Filistin-İsrail sorunu) Mevcut başbakan Batı Şeria'tın ihlak edeceğini söyledi. Tabi bu bütün dünyayı ateş çemberine atacak bir durum. Ortaya çıkan seçim sonuçlarında İsrail halkının buna izin vermek istemediğini görüyoruz. Filistin-İsrail sorununun adil bir şekilde çözülmesini istiyoruz. İşgal bir çözüm politikası değildir. 

(Erken seçim tartışması) Erken seçim diye birşey yok. Erken seçim yok, hükümet gündeme hakim

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x