Cezaları Belli Oldu!

Cezaları Belli Oldu!

18 Haziran 2020 - 15:59

İstanbul Pendik’te geçtiğimiz yıl hamile bir kadının içinde bulunduğu aracın önünü kestiği ve araca saldırdığı gerekçesiyle 20’şer yıla kadar hapsi istenen baklavacı kardeşler Hasan Sel ve Hüseyin Sel’in yargılandığı davada karar çıktı


Mahkeme, Hasan Sel ve Hüseyin Sel'i “hürriyeti tahdit” suçundan ayrı ayrı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Öte yandan sanıklara “ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması” suçundan verilen 10'ar ay hapis cezası ise ertelendi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Pendik’te, 6 Temmuz günü Seydioğlu Baklavalarının sahibi Hasan Sel ve Hüseyin Sel, 7 aylık hamile Ayfer Bahçıvan’ın da içinde bulunduğu ve eşi Yunus Emre Bahçıvan’ın kullandığı aracın önünü keserek, dikiz aynasını kıran, tekmeleyen ve camlarını kırmaya çalışmıştı.

Hüseyin ve Hasan Sel kardeşler, karayolunda yaşattıkları nedeniyle Anadolu Adliyesi 59'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 ayrı suçtan 5 yıl 4 aydan 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

Olayın ardından tutuklanan iki kardeş, davanın 30 Temmuz 2019 tarihinde görülen ilk celsesinde, müştekilerin olaya ilişkin çektikleri görüntüyü kolluk gücüne teslim ederek güvence altına aldıkları, dolayısı ile sanıkların delil karartma ve kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle tahliye edilmişlerdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x