CHP’den Flaş Açıklama !

CHP'den Flaş Açıklama !

16 Temmuz 2018 - 15:46

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, olağanüstü kurultay için imza toplanmasıyla ilgili, "Bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanamayacağı yönünde. Çünkü parti tabanının önemli bir bölümü 'şu anda olağanüstü kurultayın doğru olmadığını' ifade ediyor" dedi

CHP Sözcüsü Tezcan, partisinin MYK sonrası düzenlenen basın toplantısından sonra yaptığı açıklamada, "(Olağanüstü kurultay için imza toplanması) Bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanamayacağı yönünde. Çünkü parti tabanının önemli bir bölümü 'şu anda olağanüstü kurultayın doğru olmadığını' ifade ediyor. Kuşkusuz olağanüstü kurultay isteyen arkadaşlar da var. Bunları 15 gün içerisinde görürüz" ifadelerini kullandı.
CHP'de değişim isteyen parti içi muhalefetin kurultay talebi için imza süreci bugün resmen başlamıştı. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, "Olağanüstü kurultay için şu ana kadar toplanan imza 100'ü geçti, gerekli imza sayısına ulaşacağımızı düşünüyoruz" demişti.
Seçimli bir olağanüstü kurultay için tüzük gereği 634 delegenin imzası gerekiyor. Yine CHP tüzüğüne göre, kurultay çağrısı yapacak delegelerin 15 günlük süre içinde yeterli imzayı toplaması zorunlu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x