CHP’nin Adayları Belli Oldu!

CHP'nin Adayları Belli Oldu!

14 Kasım 2018 - 14:48 - Güncelleme: 14 Kasım 2018 - 18:23

CHP Parti Meclisi toplantısı sona erdi. CHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın oldu. Yalova, Burdur ve Giresun'da ise mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterilecek. Ankara'da Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde ise mevcut belediye başkanları aday gösterildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için milletvekili Ahmet Akın aday gösterildi.

Ahmet Akın kimdir
1973 yılında Balıkesir’in Gönen ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokul eğitimlerini Gönen’de tamamladıktan sonra İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. İngiltere’de Cambridge Eurocenter’da Dil ve Ekonomi eğitimleri aldı. Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde yüksek öğrenimime devam etmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi’nde siyaset eğitimi gördü. İspanya’da farklı tarihlerde ‘Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Üretimi’ üzerine birçok eğitim ve seminerlere katıldı. Enerji alanında faaliyet gösteren özel sektör kuruluşlarında Genel Müdür, uluslararası alanda faaliyet gösteren holdinglerde CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını sona erdirecek, çevreye duyarlı ve daha ekonomik elektrik üretim projeleri üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. 25, 26 ve 27’nci dönem CHP Balıkesir Milletvekili olarak seçildi. 26. Dönem’de Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu Üyeliği yaptı.  Akın İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

ANKARA'DA YENİDEN

Ankara'da da Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen yeniden aday gösterildi. 

CHP'Lİ SEYİT TORUN'DAN AÇIKLAMALAR

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun CHP MYK sonrası basın toplantısında konuştu. Torun'un açıklamaları şöyle:

Öztürk Yılmaz: MYK'da konuşuldu, görüşüldü. 

İYİ Parti görüşmesi: Genel Başkanımız MYK'da değinmedi. Genel Başkanımız ve heyet, genel konulara değindi. Bölge, il veya aday üzerinde durulmadı. Genel perspektif çizildi.

Erbaş'ın ziyareti: Kadir Mısıroğlu içimizi acıtan bir konu. Onun saçmalıklarını kabul ediyorlar mı etmiyorlar mı onu merak ediyoruz. Atatürk'ün kurduğu makamda oturan kişi niye 10 Kasım'dan bir gün önce ziyaret ediyor? Sayın Diyanet İşleri Başkanı bugünü özellikle mi seçmiştir?

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x