CHP’nin en yetkili organı PM’nin yeni üyeleri belirlenecek

CHP'nin en yetkili organı PM'nin yeni üyeleri belirlenecek

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan seçildiği kurultayın ikinci ve son gününde...

04 Şubat 2018 - 12:00

CHP'de  Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden  genel başkan seçildiği kurultayın ikinci ve son gününde Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek. Ankara Spor Salonunda düzenlenen kurultayın son gününde, kayıtlı bin  226 delege, 60 kişilik PM ve 15 kişilik YDK üyelikleri için oy kullanacak.

CHP'nin yeni genel başkanını dün belirleyen delegeler, bugün de bütün  adayların, kurayla belirlenen harften başlayarak soyadına göre sıralanmış çarşaf  listeyle seçimlere gidecek. Başkanlık Kurulunca bastırılacak liste, ilçe seçim  kurulu başkanlığınca mühürlenerek oy pusulasına dönüştürülecek. Pusulaların ulaşmasının ardından delegeler, bu pusulada seçilecek üye  sayısı kadar adaya, adının hizasına işaret koyarak oy verecek. Adayların  aldıkları oy sayısına göre sıralama yapılarak asıl ve yedek üyeler belirlenecek.

PM'nin 8 asıl üyesi ise Bilim Yönetim ve Kültür platformu üyeleri  içinden Genel Başkan'ın önereceği 12 kişi arasından seçilecek. Bu adayların oy  pusulaları ayrı hazırlanacak. Delege, önce bu üyelikler için oy kullanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x