Çiftler birbirini neden aldatır?

Çiftler birbirini neden aldatır?

Sevgiliniz sizi sürekli aldatıyor mu? Belki de altında yatan sebebi bilseniz bu duruma bir çare bulabileceksiniz. Yapılan araştırmalara göre çiftlerin birbirini aldatmasının altında yatan birçok psikolojik etken bulunuyor. Aldatmanın altında yatan 6 ana sebebi sizler için araştırdık, işte o sebepler..

29 Mart 2018 - 22:50

İlişkilerinizde yaşadığınız en büyük sorun üçüncü kişiler mi? Bu durum sürekli olarak karşınıza çıkıyorsa ve artık kendinizi suçlamaya başladıysanız buna hemen son verin!Psikologlara göre aldatmak, psikolojik bir sorun. Altında yatan sebepleri araştırdığınızda sorunun sizden kaynaklanmadığına emin olacaksınız.

Yapılan araştırmalara göre aldatmaya neden olan etkenler arasında şunlar yer alıyor..

Oksitosin eksikliği

Uzmanlara göre aldatmayı tetikleyen unsunların başında oksitosin eksikliği geliyor. Oksitosin, sarılma hormonu olarak adlandırılıyor ve ilişkilerde güven ortamını sağlayan ve koruyan bir etkiye sahip.
Oksitosin eksikliği ile ilgili yapılan bir deneyde evli birkaç erkeğe oksitosin enjekte ediliyor,karşılarına çekici bir kadın getirildiğinde hormonu yeterince alan erkeklerin çekici kadınla aralarına belirli bir mesafe koymak için ısrar ettiği görülüyor.

İş ve iş gezileri

Aldatma ile ilgili yapılan anketlere göre, her 3 erkekten biri eşlerini ya da sevgililerini iş gezileri sırasında aldatıyor. Kadınların %13’ü işyerinde ilişki yaşarken, işyerinde aldatmanın evliliğin en hassas dönemleri olarak gösterilen 6 ile 9’uncu yıllar arasında yoğun olarak görüldüğü belirtildi.

Sosyal ağlarla fazla ilgilenmek

Aldatma riskinin arttığı etkenlerden birisi de sosyal ağlarda fazlaca zaman geçirmek. Çiftlerden birinin İnstagram, twitter gibi sosyal ağlara fazla ilgi göstermesi  yatağa tek başına gitmesine neden olabiliyor. Sanal ilişkilerin, reele dönüşme riski de oldukça fazla, dikkat!

Yakın ve sıkıcı ilişkiler

Araştırmalara göre seks yaşamında aradığı heyecanı bulamayan  erkeklerin %70’i, kadınların ise %49’u aldatmaya daha yakın.İlişkilerinde mutlu oldukları gözlenen bu kişilerin aldatmasının tek sebebi seks yaşamındaki sıkıcılık olabiliyor.

Toplumun ve deneyimlerin etkisi

 

Daha önceki ilişkilerinde sadakatsiz olan kişiler yeni ilişkilerinde de aynı alışkanlıklarına devam edebiliyor. Son yapılan anketlere göre, eşleri ya da sevgililerini aldatan erkeklerin%75’inin arkadaşları da kendileri gibi aldatma potansiyeline sahip.
Duygusal yakınlıktan yoksunluk

Eşlerinden  gerekli desteği ve sevgiyi göremeyen kadın ve erkeklerin aldatma eğilimleri diğerlerine göre daha fazla. Duygularını göstermekten kaçınan erkeklere sahip kadınlar için ise bu durum iki kat daha zor. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x