Çiğli Tarihinde Bir İlk!

Çiğli Tarihinde Bir İlk!

Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde yönetimde temsil eşitliğinin sağlanması adına çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü Çiğli Belediyesi’nde, gerçekleştirilen 3 yeni görevlendirme ile birlikte kadın müdür sayısı 12’ye yükseldi

21 Aralık 2021 - 19:00

Göreve gelir gelmez belediyenin yönetim kadrosundaki kadın sayısını ciddi oranda artıran Başkan Utku Gümrükçü, son olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Emlak İstimlak Müdürlüğü’nü kadın isimlere emanet etti. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne 1999 yılından beri Çiğli Belediyesi’nde Basın Danışmanlığı yapan Rüya Ulusan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne Karşıyaka Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde 16 yıl Mimar olarak görev yapan Dr. Begüm Erdoğmuş Manav, Emlak İstimlak Müdürlüğü’ne de Çiğli Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü'nde 22 yıl tekniker olarak görev yapan Hatice Akın getirildi. Yapılan bu yeni görevlendirmeler ile beraber Çiğli Belediyesi’nde görev yapan kadın müdür sayısı 12’ye yükseldi.

Başkan Gümrükçü: “Kadın oldukları için değil hakkettikleri için görevlendirildiler”

Kentlerin modern bir yapıya kavuşabilmesi için yerel yönetimlerde kadınlara daha fazla yetki verilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Gümrükçü, “Çiğli’yi eşit, adil, katılımcı ve şeffaf bir anlayışla yönetmek için belediye yönetimindeki kadın temsilini artırmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana başkan yardımcılığından müdürlüğe, birim sorumluluğundan şefliğe kadar birçok pozisyonda kadın arkadaşlarımızı görevlendirdik. Disiplinli çalışma prensipleriyle Çiğlimizde çok güzel işlere imza attılar. Son olarak, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Emlak İstimlak Müdürlüğü’nü de tecrübesiyle, bilgi birikimiyle ve vizyonuyla güvendiğimiz 3 kadın arkadaşımıza emanet ettik. Şunu özellikle belirtmek istiyorum; arkadaşlarımız yalnızca kadın oldukları için değil sahip oldukları donanım ile hakkettikleri bu görevlere geldiler. Kadınlar başarının anahtarıdır. Bu bilinçle, birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Ülke ve toplum olarak da kadınların bilgi birikiminden, duygularından, sezilerinden ve sağduyusundan ne kadar fazla yararlanırsak aydınlık yarınlara o kadar çabuk ulaşırız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x