ÇİKOLATA SEVENLERE KÖTÜ HABER! KISA ZAMANDA TÜKENEBİLİR...

ÇİKOLATA SEVENLERE KÖTÜ HABER! KISA ZAMANDA TÜKENEBİLİR...

ÇİKOLATA SEVENLERE KÖTÜ HABER! KISA ZAMANDA TÜKENEBİLİR...

21 Şubat 2018 - 15:34

98 milyar dolarlık çikolata endüstrisinin temelini oluşturan kakaonun geleceği tehdit altında. Bilim insanlarına göre insanlar, 40 yıl sonra çikolata üretemez duruma gelebilir.
Çikolata severler için kötü bir haber var. 98 milyar dolarlık çikolata endüstrisinin temelini oluşturan kakaonun geleceği tehdit altında.

40 YILI KALDI

Bu tehdidin arkasında ise küresel ısınmadan haşerata kadar birden fazla faktör var.

Tehdidin boyutu öylesine ciddi ki bazı bilim insanları önümüzdeki 40 yılda çikolatanın "yok olacağını" düşünüyor.

NUTELLA İSYANI GELECEĞİN ÖZETİ GİBİ

Pek çok kişi için bu radikal bir düşünce olsa da uzmanlar böylesi bir felaketi önleyebilmek için çözümler bulmaya çalışıyor. Bu felaketin nelere yol açabileceğini görmek için Ocak ayında Fransa'da yaşanan "Nutella isyanlarına" bakılabilir.

KAKAO ARZI NEDEN TEHDİT ALTINDA?

Araştırma şirketi Euromonitor'ın raporuna göre küresel çikolatalı şekerleme talebi 2016/17'de 7 bin 540 tona ulaştı. Bu, beş yıl öncesine göre yüzde 10 daha fazla. Talepteki artışın büyük bir kısmı dünyanın en kalabalık ülkeleri olan Çin ve Hindistan'dan geldi. Hindistan'daki talep artışı 2016'da yüzde 13 ile rekor kırdı.

Dünyadaki en büyük çikolata pazarı ise ABD. Tüm ürünlerin yüzde 20'si bu ülkede tüketiliyor. Kişi başına en yüksek tüketim ise İsviçre'de. Chocosuisse ticaret örgütüne göre ülkede kişi başına 11 kg. çikolata tüketiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x