Cildinizi 5 Adımda Bahara Hazırlayın!

Cildinizi 5 Adımda Bahara Hazırlayın!

26 Nisan 2019 - 19:30

İple çektiğiniz sıcak günler geldi çattı. Sıcak günleri doyasıya yaşamak için cildinize küçük dokunuşlar yapmanız gerekiyor. İşte cildinizi güneşe hazırlamak için yapmanız gerekenler

Yüz bakımı, nemlendirme, sağlıklı bronzlaşma gibi püf noktalarına dikkat ederek güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

1.ADIM: YÜZ BAKIMI
Güneşe çıkmadan önce ilk olarak yüz temizliği yapmış olmalısınız. Gece uyumadan önce mutlaka makyaj temizliği yapmalı, misel su, jel ya da temizleme mendili ile yüzünüzü makyajdan arındırmalısınız.

2.ADIM: EKSTRA ÖNLEMLER ALIN
Güneş ışınlarından dolayı oluşan cilt lekeleri kalıcı olduğu için, güneş ışınlarına karşı ekstra tedbirler almanızı gerekiyor. Özellikle yüz bölgesinde oluşan lekeler hem dış görünüm bozulmasına hem de yaşlı görünüme sebep oluyor. Krem ya da sprey formda koruyucularla cildinize ilave koruma sağlayabilirsiniz.


3.ADIM: NEMLENDİRİN
Güneşin cildinize zarar vermesini engellemek için belki de en etkili yol, cildi nemlendirmektir. Bol bol su tüketmek, nemlendirici kremler kullanmak cildinizi güneşe karşı koruma sağlayacaktır.

4.ADIM: MAKYAJ ÜRÜNLERİ İLE BRONZLAŞIN
Güneşte bronzlaşmayı tercih edenlerdenseniz güneşte bronzlaşmak yerine makyaj ürünleri ile aynı etkiyi oluşturabilirsiniz. Hafif pembelikte bir allık ile canlı bir görünüm elde edebilirsiniz. Unutmadan, dudaklarınızı nemlendirmeyi ve aydınlatıcı kullanmayı ihmal etmeyin.
5.ADIM: GÜNEŞTE SAĞLIKLI BRONZLAŞIN
Güneş ışığına çıkmaya karar verdiyseniz, birkaç önemli noktaya dikkat etmelisiniz.Güneşin dik açıyla geldiği öğle saatlerini geçirmeden dışarı çıkmayın. Dışarı çıktığınız zaman da mutlaka koruyucu ürün kullanın. İki saatte bir güneş kremini yenileyerek güneşin cildinize zarar vermesini engelleyebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x