Çocuk Hakları Günü’nde Renkli Buluşma

Çocuk Hakları Günü’nde Renkli Buluşma

20 Kasım 2019 - 20:00

Sosyal belediyecilik ilkeleri çerçevesinde çocukları da her zaman projelerinin merkezine koyan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde miniklerle bir araya geldi. Neşeli anların yaşandığı buluşmada çocuklarla sohbet eden ve isteklerini dinleyen Başkan Kılıç, “Çocuk odaklı hizmet de önceliklerimizden biri. Bunun için güzel projeler hayata geçireceğiz” dedi

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 1989’da kabul edilmesinin ardından her yıl Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanan 20 Kasım’da miniklerle buluştu. Umut Can Anaokulu’ndaki 3-6 yaş arası çocuklarla bir araya gelen Başkan Kılıç, çocuk hakları konusunda da renkli bir sohbet gerçekleştirdi. Minikler “uyuma, oyun oynama, parka gitme, yaşama, ağlama” haklarının olduğunu savunurken, Kılıç’tan aktivite merkezi, daha çok çocuk parkı ve yeşil alan istediler.

“YÜZDE 30’LUK MASUMİYETE KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR”

Buluşma sonrasında Dünya Çocuk Hakları Günü’nün önemine dikkat çeken Kılıç, “Çocuklar dünya nüfusunun yüzde 30’a yakın kısmını oluşturuyor. Bu yüzde 30’luk masumiyete karşı bizim de sorumluluklarımız olduğunu düşünüyorum” dedi.

Belediye olarak erken çocukluk eğitiminden başlayarak tüm aşamalarda çocuklara olanaklar sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Kılıç, “Bu kapsamda özellikle dezavantajlı bölgelerimizdeki Pırlanta Merkezlerimiz sayesinde pek çok miniğimize ulaşıyor, gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Öte yandan çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazanması, sportif faaliyetlere yönelmesi için de üstümüze düşenleri yapıyoruz. Bunları bir seviye ileri taşımak için güzel ve önemli projelere imza atmaya hazırlanıyoruz. Ayrıca çocuk istismarı da en önem verdiğimiz konulardan biri, merkezlerimiz ve uzmanlarımız aracılığıyla bu konuda farkındalık yaratmaya da büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x