Çok Sayıda Gözaltı Var!

Çok Sayıda Gözaltı Var!

01 Mayıs 2019 - 15:24

Fransa'da 17 Kasım 2018'den beri süren Sarı Yelekler eylemleri nedeniyle polis, 1 Mayıs eylemleri için olağanüstü önlem aldı. 30 metra istasyonu kapatıldı. Paris’te 3 bin 700 noktada arama yapıldı

Fransa’da 1 Mayıs kutlamaları için bu yıl olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Paris’te 31 metro istasyonu kapatıldı. Fransa polisi gerekçe olarak “1 Mayıs’taki protesto gösterilerinde potansiyel olarak şiddet içeren saldırılar” olabileceğini gösterdi.

88 gözaltı var

Fransa yerel saatiyle 13.00 itibariyle Paris polisi başkentte 88 kişiyi gözaltına aldı. Paris’te 3 bin 700 noktada arama yapıldı.

Akaryakıta getirilmesi planlanan zamlara tepki olarak 17 Kasım'da başlayan Sarı Yelekler eylemleri dolayısıyla, özellikle Paris'te son aylarda polis olağanüstü önlemler alıyor ve göstericilere sert müdahalelerde bulunuyor.

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner dün (30 Nisan) Paris'te 7.400'den fazla polis ve güvenlik kuvvetinin görevlendirileceğini söylemişti.

Black Bloc ve Sarı Yelekler hedefte


Paris'te polis ile 1 Mayıs’ı kutlamak isteyenler arasında çatışmalar ise yine saat 13.00 civarında başladı.

Fransa polisi anarşist bir grup olan “Black Bloc” ve Sarı Yelekler’e saldırdı.

Lille'de Macron protesto
Ülkenin kuzeyindeki kentlerinden biri olan Lille’de 1 Mayıs için sokağa çıkanlar "Macron, seni almaya geliyoruz" diye slogan attı. Polis bu gruba göz yaşartıcı gaz attı.

Fransız Cumhuriyeti'nin sembolü olarak giyinen Mariannes grubu da Lille’deki 1 Mayıs gösterilerine katıldı.

Toulouse'da iklim protestocuları
Güney kentlerinden Toulouse’da ise 1 Mayıs eyleminde iklim değişikliği protestocuları ve Sarı Yelekler ağırlığı vardı.

2018 1 Mayısı’na İçişleri Bakanlığı verilerine göre Paris’te 143 bin,  tüm Fransa’da yaklaşık 210 bin kişi katılmıştı. Geçen yıl gözaltına alınan 1200 kişiden 109’u hakkında işlem yapılmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x