Cumhurbaşkanı Erdoğan Açtı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açtı!

31 Ekim 2018 - 16:34

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Teknoloji Geliştirme Altyapıları Açılış Töreni'nde konuşuyor. Erdoğan öncülüğünde TÜBİTAK Sage Harp Başlığı Raylı Sistem testi ve Pulat Tahrip Sistemi ve Milli Lazer Silahı'nın etkinlik testi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Siper adıyla başlattığımız milli uzun menzilli bölgesel hava füze savunma sisteminin hayırlı olmasını diliyorum'' dedi

Konuşmasından satır başları:

Türkiye, savunma, havacılık ve uzay teknolojilerinin her alanında söz sahibi olmak için ilerliyor. 

Yüksek çözünürlüklü gözlem uyduları, uydu fırlatma sistemleri konusunda gerçekten önemi neticeler alıyoruz. Hedeflerimizden biri de uydu kameraların ve büyük çaplı aynaların ülkemizde üretilmesiydi. OPMER işte bu amaçla kurulmuştur.

Kritik tasarımların, bilgi birikimlerinin ve ödenen yüksek tutarlarının yurt içinde kalmasını sağlıyoruz. Ürünleri ölçüm ve entegrasyon faaliyetlerini de bu istasyonda yürüteceğiz. Ülkemizde ilk kez kurulan OPMER dünyada sayılı laboratuvarlardan birisidir.

Son yıllarda Türkiye'ye yoğunlaşan saldırıların arkasındaki nedenlerden biri uyguladığımız bağımsız politikalara duyulan tepki var.

Savunma sanayinde yüzde 20'lerde olan yerlilik, millilik oranını yüzde 60'lara çıkardık. Yaşadığımız dönemin tarihe altın harflere kazınacağına inanıyorum. Ancak ulaştığımız seviyeyle yetinemeyiz. Savunma sanayinde yüzde 60 olan millilik oranını daha da yukarılara taşıyacağız. Savunma sanayinde rekabet gücü yüksek teknoloji üretmeye yönelik araştırmalara önem veriyoruz. 

SAGE geliştirdiği yüksek silah sistemleri ile savunma sanayimize büyük katkıda bulunuyor. HABRAS da bu katkılardan biridir.

HABRAS'ın işleme alınması ile birlikte savunmaya sanayimiz sınırlı sayıda ülkenin sahip olduğu bir özelliğe sahip olacak. Bu kritik sistemin ülkemize ve savunma sanayimize hayırlı olmasını diliyorum.

 (TÜBİTAK Sage Harp Başlığı Raylı Sistem testi yapıldı)

 Savunma sanayimizin başka bir özgün ürünü de ışın projesidir. Bu proje kapsamında üretilen lazer ve lazer sistemlerimiz hedefler üzerinde başarı sağlandı. Lazer silahlarımız üretildi ve test aşamasına getirildi. 

(Milli lazer silahı denemesi gerçekleştirildi)

Artık fiziki güvenlik değişti. Güvenliğin dijital sanayi ile yapay zeka ile tahkim edilmesi şart. Hava kuvvetlerimizin operasyon kabiliyeti ileriye taşındı. 

Milli uzun menzilli savunma sistemi geliyor

Milli uzun menzilli bölgesel hava savunma sisteminin oluşturulmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. SİPER adıyla başlattığımız milli hava bölgesel savunma sistemimizin hayırlı olmasını diliyorum.

Bazı kurumlarımızın bu konulara yeterince destek vermediğine dair haberler geliyor, üzülüyorum. Eğer mevcut çalışma yetersiz bulunursa geliştirilmesi için gereken imkanlar tanınmalıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x