Daum’dan Övgü Dolu Sözler!

Daum'dan Övgü Dolu Sözler!

18 Ekim 2019 - 15:58

Türkiye'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor'da görev yapan ve aynı zamanda Beşiktaş ve Fenerbahçe ile Süper Lig'i kazanan Alman Teknik Direktör Christoph Daum, Türk askerinden övgü dolu sözlerle bahsetti

​Türkiye'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor’da görev yapan ve aynı zamanda Beşiktaş ve Fenerbahçe ile Süper Lig'i kazanan Alman Teknik Direktör Christoph Daum, Türk askerinden övgü dolu sözlerle bahsetti.

Bir televizyon programına açıklamalarda bulunan Daum, Milli Takım’ın Arnavutluk ve Fransa maçından sonra verdiği asker selamını eleştiren ve bunu ırkçılık boyutuna taşımaya çalışan Alman medyasına tokat gibi yanıt verdi.

Türk ordusunun, Alman ordusuna benzemediğini ve daha dostane olduğunu ifade eden Alman hoca, yürütülen kampanyanın yanlış olduğunu söyledi.

Daum'un açıklamaları şu şekilde: Türkiye’de Türk ordusuna yüksek bir takdir vardır. Türkiye’de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor'da çalıştım. Süper Lig’de antrenör olarak birkaç yüz oyuncu oynattım ve aynı zamanda birçok maçta gözlemci olarak bulundum.

Asker, orada Türk ordusunun genel adıdır ve toplumsal imajı çok düzgündür. Ordu Türkiye’de muazzam bir tanıma sahiptir.

Mehmetçik Vakfı’na ben de bağışta bulundum. Her Türk, askerine karşı şefkatlidir. Alman ordusunun her zaman tartışmalı bir imajı vardır. Ancak Türk ordusu buna benzemez. Bizimkine benzemeyen büyük bir şefkati vardır.

Türkiye’de neredeyse asker, Alman polisi gibidir. Arkadaşınız, yardımcınızdır. Askerin ve ordunun saygısı son derece yüksektir.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x