Demir Eksikliğine Ne İyi Gelir?

Demir Eksikliğine Ne İyi Gelir?

19 Nisan 2018 - 18:03

Özellikle kadınlar arasında yaygın bir problem olan demir yoksunluğu, sağlığınız için hiç de iyi değildir. Eğer siz de bu sorundan muzdaripseniz, önerebileceğimiz basit çözümler var:

1- Demir takviye haplarını portakal suyu ile alın
Demir takviye haplarını portakal suyu ile almak, daha iyi emilime sebep olur. Portakal suyu yerine C vitamini açısından zengin çilek ya da kivi de tercih edilebilir. Bu takviye haplardan en iyi şekilde faydalanabilmek için bir diğer ipucu da yarım saat öncesinde ve sonrasında süt ürünlerinden uzak durmak olacaktır. Çünkü kalsiyum, demir emilimini engeller.

2- Kırmızı et tüketimini artırın
Demir açısından zengin pek çok yiyecek vardır ama bunların en iyisi kırmızı ettir. Özellikle de karaciğer. Eğer eti tek başına  tüketmeyi sevmiyorsanız, etli sebze yemeklerine yönelebilirsiniz.

3- Yeşillik yiyin
Yeşilliklerin demir açısından iyi birer kaynak olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle ıspanak ve lahana. Yaprakları ne kadar yeşilse, o kadar demir içeriyor demektir... Eğer et yemiyorsanız, bu sizin için sevindirici bir haber olmalı.

4- Demir tava kullanın
İlginç ama demir tava kullanmak, vücuttaki demir seviyesini yükseltmeye yardımcı oluyor çünkü içinde yaptığınız yemeklere demir bitleri süzülüyor. Kulağa tuhaf, hatta komik gelse de doktorlar tarafından önerilen bir yöntem.

5- Periyodlarınızı evcilleştirin
Eğer ağır regl dönemleri geçiriyorsanız, hafif ve düzenli geçirenlere göre vücudunuzdaki demir seviyesinin daha düşük olması söz konusudur. Dönemin başladığı ilk iki gün düzenli olarak İbuprofen alarak, kanamanızı azaltabilir, süreci evcilleşitrebilirsiniz. Bu sadece demir seviyesinin düşmesini engellemeye değil, aynı zamanda regl sürecini daha az ağrılı geçirmenize de yardım eder.

6- Demir takviyeli kahvaltılık tahıllar tüketin
Birçok kahvaltı gevreği demirle güçlendirilmiştir. Ama hepsindeki demir seviyesi bir değildir. Etiketleri inceleyerek içeriğinde en yüksek demir olanları tercih edebilir ve kahvaltı yaparken demir yoksunluğunuzu giderebilirsiniz.

7- Akıllı atıştırmalıklar
Gün içinde tükettiğiniz atıştırmalıklar da size yardımcı olabilir. Patates cipsi yerine, kuru hububat veya patlamış mısır yiyin ya da canınız tatlı istediğinde kurabiye yerine kuru kayısıya yönelin.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x