DOĞUŞTAN GELEN YETENEK !

DOĞUŞTAN GELEN YETENEK !

15 Eylül 2016 - 10:44 - Güncelleme: 15 Eylül 2016 - 13:37

İnsanlar büyüdükçe düşünceleri değişmez. İnsanlar büyüdükçe mantıklı olmazlar.

 Büyüdükçe değişen tek şey vardır. Hayal kurmamayı öğreniriz. Artık hayal etmeyiz. Artık ümit etmeyiz. Büyümek; hayallerimizin parçalanıp ümitlerimizin yok olmasıdır. Büyümek; hayallerimizle vedalaşmaktır. Çocukluğumuzda inandığımız idealardan vazgeçip gerçeklerle yüzleştiğimizde, umutlarımız tamamen tükendiğinde büyümüş oluruz. Yaşama teleşıyla dolmaktır büyümek. Dünyayı kurtarmaktan vazgeçmektir büyümek.

Çocukken ki düşüncelerimizin büyüyünce değişeceği koca bir yalandır. Düşüncelerimiz değişmez, sadece düşüncelerimizden vazgeçeriz.

Küçükken mafya babası olmak isteyen kişi büyüyünce de ister ama yapamamıştır, sıradan insan olup hayat boyu mutsuzluğa mahkum olur ve sıradan hayatını öleceği günü bekleyerek geçirir.

 Doktor olmak isteyen kişi olamazsa büyüdüğünde doktor olmak istemiyor değildir. Sadece olamamıştır.  Başka bir meslek seçer ve ömür boyu yine mutsuzdur.

 Dünyayı yönetmeyi, daha güzel daha yaşanılır hale getirmeyi hayal eden kişi büyüyünce bu hayalinden vazgeçmez, yapamamıştır ve ömür boyu mutsuz olacaktır.

 Fakat bazı şanslılar vardır. Etrafımızda bolca görürüz. Onların şansı salak olarak doğmalarıdır. Bu salaklık ve sıradanlık onlar için öyle büyük bir velinimettir ki, bunu bile salaklıklarından fark edemezler. Salakları ayırt etmenin en kolay yolu şudur: Onlar hep mutludur. Onların çocukken kurdukları hayalleri de küçüktür. Dünya umurlarında değildir. Türkiye umurlarında değildir. Haberleri izlerken sadece kim kimi vurmuş, o buna ne demiş onu anlarlar. Magazini takip ederler. Siyasi ve ekonomik bilgileri yoktur. Milyonlarca kez duydukları ekonomik sistemlerin isimlerini hiç araştırmamışlardır, içeriğini bilmezler. Onlar evlenmek isterler, evlilik hayali kurarlar. Mükemmel olduklarına inandıkları soyları devam etmeli ne de olsa. Onlar Ak Parti’ye başı kapalı diye oy verirler, onlar CHP’ye Atatürkçü diye oy verirler, onlar Genç Partiye genel başkanı yakışıklı diye oy verirler. Onlar aileleri o partiye oy veriyor diye o patiye oy verirler. Onlara sorsan en büyük Atatürkçüdürler ama devrimleri say desen sayamazlar, sen sayarsın anlamazlar, bir devrimin nasıl yapıldığını amacının ne olduğunu bilemezler. Devletçilik ilkesinin ekonomiyle ilgili olduğunu söylersin ağızları açık kalır. Onlar kitap okumaz, tv de yarışma programları izleyerek genel kültür sahibi olurlar, kitap okumaları gerekiyorsa aşk romanı okurlar. Onlar Müslüman’dır dua kitabı okurlar, hangi duayı kaç kere okurlarsa dileklerinin gerçekleşeceğini öğrenirler. Dilekleri aşktır. Ve onlar hep mutludur. Bir işleri olsun isterler, işin ne olduğu fark etmez. Çoluk çocuk kıt kanaat geçinip giderler dizi izleyerek. Düşünemez onlar. Düşünmeleri gerekirse aşk,para  ve seksin dışında düşünmeye değer bir şey yoktur ki zaten onlar için.

 Akıllı ve zeki insanlar ise mutsuzdur, yalnızdır. Etraflarında salakgillerden birçok şahıs vardır. Fakat o salaklar yalnızlığı sadece nesnel olarak giderebilir. Akıllılar bu yüzden nesnel olarak değil içsel olarak yalnızdır. Salakları yaşamımızı devam ettirebilmek için kullanırız. Aslında onlar bu dünyanın süsüdür, çiçeğidir. Görsel olarak kalabalıktır, yaşamın ispatıdır. Zeki insanlar bu dünyanın mutlu olmak için var olmadığını çoktan anlamışlardır ve büyümüşlerdir.

 Zeki insanlarda aşık olur tabi ki, aşkı düşünür  fakat onların aşkı salaklarınkinden farklıdır. Zeki insan için kime aşık olduğu önemlidir, zeki insan aşkı da zekice yaşar. Ve gerçek aşkı sadece akıllı insanlar yaşar. Salakgiller için herkes aşktır zaten.

Zeki olan hiç bir insan Türkiye'deki siyasi, ekonomik, sosyal düzenden dolayı mutlu olamaz. Düşünmeden edemez. Çözümler bulur, yazar, çizer ama teorik bilgi yine ülkenin şartlarından ötürü hiç bir işe yaramaz, uygulamaya geçiremez çünkü. Sadece mutsuz olur.

 Yıllarca mutluluğun formülü arandı. Mutluluğun tek formülü salak olmaktır, salak doğmaktır, çünkü salaklık doğuştan gelen bir yetenektir.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x