Dolar ve Euro Ne Kadar!

Dolar ve Euro Ne Kadar!

09 Ekim 2019 - 08:59 - Güncelleme: 09 Ekim 2019 - 09:04

Dolar - euro kaç TL? 9 Ekim 2019 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında, dolar alış satış fiyatlarında son durum

Dolar/TL'de dalgalı seyir devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Türkiye, sınırların dışında olduğunu düşündüğüm bir şey yaparsa, ekonomisini mahvederim ve yok ederim" demesinin üzerine yükselen dolar kuru hızla 5,80'i geçmiş ve son 4 ayın zirvesini görerek 5,84'ün üzerine çıkmıştı. Kur, bu sabah da 5,84 seviyelerinde yer alıyor.


Euro/TL ise 6,40 bandının üzerinde yer alıyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, “Küresel ekonomi artan ticaret ihtilafları nedeniyle senkronize yavaşlama ile karşı karşıya bulunmaktadır” dedi.

Birçok gelişmiş ekonomide faiz oranlarının çok düşük veya negatif olmasının merkez bankalarına sınırlı bir manevra alanı sağladığını belirten Georgieva, düşük faiz oranlarının, yatırımcıların gelişmekte olan pazarlarda daha yüksek getiri aramasına neden olduğunu ve bunun da birçok küçük ekonominin ani sermaye çıkışlarına maruz kalmasına sebep olduğunu kaydetti.

Bugün yurtiçinde piyasalarda TÜİK tarafından açıklanacak, finansal yatırım araçlarının eylül ayı reel getiri oranları ve Suriye'de yaşanan gelişmeler takip edilecek.

Teknik açıdan dolar/TL'de 5,84 seviyesinin direnç olarak öne çıktığını dile getiren uzmanlar, 5,75 ve 5,65 seviyelerinin destek konumuna gelebileceğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x