Döviz Kurlarında Son Durum!

Döviz Kurlarında Son Durum!

10 Haziran 2020 - 10:20

10 Haziran 2020 Dolar ve euro alış satış fiyatları kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum

İstanbul serbest piyasada dolar 6,7830 liradan, avro 7,7080 liradan güne başladı.

Serbest piyasada 6,7810 liradan alınan dolar, 6,7830 liradan satılıyor. 7,7060 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 7,7080 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 6,7940 lira, euronun satış fiyatı ise 7,7070 lira olmuştu.

KÜRESEL PİYASALAR FED'E ODAKLANDI 

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün sona erecek toplantısından çıkacak kararları bekliyor.

Fed'in dün başlayan ve bugün sona erecek Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının kararları saat 21.00'de açıklanacak. Analistler, Fed'in yüzde 0-0,25 aralığındaki faizlerde değişikliğe gitmeyeceğini öngörürken, cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden çok iyi gelmesi sonrası karar metnindeki ifadelerin öneminin arttığını kaydetti.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın, mayıs sonunda ekonomi düzelene kadar ellerindeki bütün araçları kullanmaya devam edeceğini açıklaması ve negatif politika faizi seçeneğini oyun dışı bırakması sebebiyle kullanılabilecek diğer araçların gündeme geldiğini belirten analistler, getiri eğrisi kontrolünün de bu araçlardan biri olabileceğini söyledi.

Analistler, New York Fed Başkanı John Williams'ın açıklamaları ile gündeme gelen getiri eğrisi kontrolünün, "merkez bankalarının belirli bir vade veya vadelerdeki tahvil için faiz hedefi oluşturması ve belirlenen bu hedef doğrultusunda tahvil piyasasında işlem yapması" anlamına geldiğini kaydetti.

Bugünkü Fed kararları öncesi pay piyasalarında karışık bir seyir izleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x