Döviz Kurlarında Son Durum!

Döviz Kurlarında Son Durum!

05 Ekim 2020 - 09:39 - Güncelleme: 05 Ekim 2020 - 10:12

Dolar - euro kaç TL? 5 Ekim 2020 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum

Küresel piyasalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın günün ilerleyen saatlerinde hastaneden çıkarılabileceği umutlarıyla yükseldi. ABD vadelileri yüzde 1 civarı artıda işlem görürken Asya borsalarının da tamamında kazançlar dikkat çekiyor.

Yurt içi piyasarlar ise bugün açıklanacak olan eylül ayı enflasyon rakamlarını bekliyor.

Kritik veri öncesinde Türk Lirası, dolar ve euro karşısında geçen haftanın kapanış seviyelerini koruyor. Dolar/TL 7,76'dan euro/TL ise 9,10'dan el değiştiriyor.

Dolar endeksi, yatay bir seyirle 93,8 seviyesinde dengelendi. Avro/dolar paritesi ise önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1,1725 seviyesinden işlem görüyor.

Uzmanlar, ABD'de 3 Kasım'da gerçekleştirilecek başkanlık seçiminin Trump'ın hastalığından nasıl etkileneceğinin bir süre daha piyasaların gündemini meşgul edeceğini belirterek, bu hafta ABD'nin teşvik paketi ve jeopolitik gelişmelere ilişkin haber akışı ile veri gündeminin de takip edileceğini söyledi.

Uzmanlar, bugün dünya genelinde açıklanacak hizmet sektörü PMI verilerinin takip edileceğini belirterek, jeopolitik gelişmeler ve yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısı ilişkin haber akışının da gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x