Döviz Kurlarında Son Durum!

Döviz Kurlarında Son Durum!

28 Ocak 2021 - 12:17

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum

Dün gece açıklanan Fed faiz kararının ardından piyasalar, oldukça yoğun geçecek yeni günde hem içeride hem de dışarıdaki gelişmeleri yakından takip edecek.

Yoğun veri gündemi öncesinde dolar/TL ve euro/TL kurlarında hafif yukarı yön söz konusu. Dolar/TL 7,41'den işlem görüyor. Euro/TL ise 9 liranın altında seyrediyor.

ABD Merkez Bankası (Fed), dün beklentiler doğrultusunda faizler ve para politikasında değişikliğe gitmezken, dolar endeksi, 91 seviyesini test etti.

Euro/dolar paritesi ise Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimi konusunda seçenekleri değerlendirdiği konusundaki kulis haberlerle dün yüzde 0,5 gerileyerek 1,21'in altına indi.

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıklayacağı yılın ilk Enflasyon Raporu, yurt dışında ise ABD'de büyüme, Almanya'da enflasyon ve Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi başta olmak üzere veri gündeminin takip edileceğini bildiren analistler, küresel ölçekte yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını ve aşılama çalışmaları ile ilgili haberlerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x