Döviz Kurlarında Son Durum!

Döviz Kurlarında Son Durum!

24 Şubat 2021 - 09:42

Dolar - euro kaç TL? 24 Şubat 2021 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum

 

Dolar/TL'de ABD tahvillerindeki yükselişlerin etkisi ve Merkez Bankası (TCMB) rezerv kayıplarına ilişkin tartışmalar takip edilirken bugün piyasadaki TL arzını azaltacak bir hamle olarak TCMB, TL cinsi zorunlu karşılıkları artırdı.


TCMB'DEN YENİ ADIM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, TL zorunlu karşılık oranlarının her vadede 200 baz puan artırıldığı belirtildi.

Dün 7,11 seviyesine yükselen dolar/TL, bugün 7,08 seviyesinden işlem görüyor. Benzer grafiği çizen euro/TL ise 8,61 seviyelerinde seyrediyor.

FED BAŞKANI'NDAN UYARI: EKONOMİ HEDEFLERİMİZDEN ÇOK UZAK

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, dün ABD Kongresi'nde iki gün sürecek yarıyıllık Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumuna başladı.

Powell, ekonominin istihdam ve enflasyon hedeflerinden çok uzak olduğunu belirterek, önemli bir ilerlemenin sağlanmasının biraz zaman alabileceğini ifade etti.

Powell, bankanın hedeflerine yönelik ilerlemesine ilişkin değerlendirmeler ve tahvil alım hızındaki herhangi bir değişiklikten önce açık bir iletişim kuracaklarını belirterek, "Ekonomiyi desteklemek ve bu zor dönemde toparlanmanın mümkün olduğunca sağlam olmasını sağlamak için tüm araçlarımızı kullanmaya kararlıyız" dedi.

Bugün yurt içinde sakin bir veri gündemi bulunurken küresel piyasalar corona virüs salgınına ilişkin gelişmeleri takip edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x