Döviz Kurlarında Son Durum!

Döviz Kurlarında Son Durum!

05 Mart 2021 - 09:34

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum


ABD 10 yıllık tahvillerindeki faiz artışına yönelik Powell'ın tatmin etmeyen açıklamaları sonrası piyasalar sallandı. Asya borsaları ve ABD vadelilerinde satıcılı seyrederken dolarda küresel değerlenme artıyor.

Powell'ın açıklamaları sonrası ABD 10 yıllık tahvillerinin gösterge faizi 1.44'ten 1.57'ye geldi, borsalar düştü. Nasdaq yüzde 2'nin üzerinde gerileyerek bu yılki kazançlarını sildi.

Faizlerin artması ile gelişen ülke kurları da darbe yerken dolar endeksi 91.68'e gelerek son 3 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Tüm gelişen ülke para birimlerinde düşüşlerden TL pozitif ayrışamadı ve bir süredir Türk Lirası'nda görülen değer kaybı devam etti. 

Dün piyasalar kapandıktan sonra 7,58 seviyelerine kadar tırmanarak 2021 yılının en yüksek seviyesini gören dolar/TL, bugün 7,51-7,52 düzeyinde seyrediyor. Euro/TL ise 9,00 sınırında işlem görüyor.

 

Petrol fiyatları OPEC+'nın aldığı üretimi Nisan'da değiştirmeme kararının ardından brent tarafında yüzde 4.5'i aşarak 67 doları gördü. Batı Teksas petrolündeki artış ise yüzde 3'e yaklaştı.

Piyasalarda yurt içinde takip edilecek önemli biir veri bulunmazken yurt dışında ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam rakamları yakından izlenecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x