Döviz Kurlarında Son Durum!

Döviz Kurlarında Son Durum!

12 Nisan 2021 - 09:34

Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı haftaya dolar kuru 8.18 seviyesinden başladı. Şahap Kavcıoğlu, atanmasının ardından ilk kez PPK'ya başkanlık edecek. Öte yandan bugün cari açık verileri de piyasaların gündeminde olacak


Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı haftaya dolar kuru 8.18 seviyesinden başladı. Şahap Kavcıoğlu, atanmasının ardından ilk kez PPK'ya başkanlık edecek. Öte yandan bugün cari açık verileri de piyasaların gündeminde olacak.

Merkez Bankası başkanlığına atanan Şahap Kavcıoğlu bu hafta 15 Nisan Perşembe günü gerçekleşecek olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'na ilk kez başkanlık edecek. Kavcıoğlu atamasının hemen ardından vaktinden önce bir PPK toplantısı yapmayacağını belirterek bir başka endişeyi gidermişti. Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanacak olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faizleri yüzde 19'da sabit bırakması bekleniyor. 

Bugün ise TÜİK'in saat 10'da açıklayacağı işsizlik rakamları ile yine 10'da açıklanacak Cari açık rakamları piyasaların gündeminde olacak. Reuters anketine göre cari açığın Şubat'ta 2.6 milyar dolar, 2021 sonu için 24.5 milyar dolar açık vermesi bekleniyor.

Euro ise bu haftaya 9,7279 seviyesinden başladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x