Döviz Kurlarında Son Durum!

Döviz Kurlarında Son Durum!

13 Nisan 2021 - 09:32

Dün 8.20 seviyelerini gören dolar kuru, doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksinin ABD'de enflasyonun yükseleceği beklentileriyle gerilemesinde sonra 8.12 seviyelerine kadar geriledi. Bugüne de 8.15 seviyesinden güne başladı


 
Dün 8.20 seviyelerini gören dolar kuru, doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksinin ABD'de enflasyonun yükseleceği beklentileriyle gerilemesinden sonra 8.12 seviyelerine kadar geriledi. Bugüne de 8.15 seviyesinden güne başladı. Bugün ABD enflasyon rakamları açıklanacak. Doların küresel para birimleri karşısındaki yönünü bu veri gösterecek.

Bugün içerisi için iki önemli gündem var. Birincisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı koronavirüs tedbirleri. Son günlerde rekor kıran vaka sayılarının ardından hükümetin ne gibi önlemler alacağı bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı kabinesi saat 15:00'da başlayacak ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunacak.

İkinci kritik veri ise ABD Tüketici Enflasyonu. Doların küresel para birimleri karşısında değer kazanmasını sağlayan ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükseliş ABD'de enflasyonun hedefleri aşacağı beklentileriydi. ABD enflasyonunun ekime kadar yüzde 2'yi aşması bekleniyor. Enflasyonun arttığı ortamda, vadesi dolan tahvillerin ödemesinin eriyeceğini düşünen yatırımcı elindeki ABD tahvillerini satıyor. Enflasyon arttıkça tahvillere daha az talep oluyor ve bu da faizleri yükseltiyor. Bugün ise enflasyonun yüzde 2 seviyesine ne kadar hızlı yükseleceği izlenecek.

Bugün içerde Şubat ayı sanayi üretim verisi açıklanacak. 

Euro ise bugüne 9,7003 seviyesinden güne başladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x