Döviz Kurlarında Son Durum!

Döviz Kurlarında Son Durum!

19 Nisan 2021 - 10:06

Dolar - euro kaç TL? 19 Nisan 2021 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum

Merkez Bankası'nın politika faizinde indirime kapı aralayan mesajının ardından 8-8,15 bandında dalgalanan kur, bu bantta dengelendi.

Haftaya yukarı yönlü başlayan dolar/TL 8,04-8,06'lardan el değiştiriyor. Euro/TL ise 9,65 seviyelerinde yer alıyor.

TCMB, gerekirse "ek parasal sıkılaşma yapılacağı" ve "sıkı para politikası duruşu kararlılıkla uzun bir müddet sürdürülecektir" ifadesini metinden çıkarmıştı. Güvercin metin sonrası 8,02'den 8,15'e çıkan kurdaki düşüşte küresel piyasalar etkili oldu.

Küresel piyasada ise dolar, Fed'in enflasyondaki herhangi bir artışın geçici olabileceği görüşünü tekrarlamasının ardından başlıca para birimleri karşısında bir ayın dip seviyesine yakın seyrederken, ABD Hazine tahvil getirileri beş haftanın en düşük seviyesine işlem gördü.

 

Uzmanlar, bugün veri gündeminin sakin olduğunu belirterek, hafta genelinde ise çarşamba açıklanacak Para Politikası Kurulu toplantısının özeti ve tüketici güven endeksinin takip edileceğini, cuma günü resmi tatil olması nedeniyle piyasalarda haftanın, perşembe günü tamamlanacağını kaydetti.

Yurt dışında, ABD ile Rusya arasında artan gerilim ile Ukrayna'daki gelişmelerin yanı sıra perşembe, ECB'nin faiz kararı ve cuma, dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI verilerinin takip edileceği ifade edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x