Döviz Kurlarında Son Durum!

Döviz Kurlarında Son Durum!

05 Mayıs 2021 - 09:32

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum

Dolar kuru küresel gelişmeler nedeniyle dar bantta dalgalanmaya devam ederken, gözler TCMB'ye çevrildi.

Dün günün ilk bölümünde 8,34'e kadar yükseldikten sonra yatay bir seyir izleyen dolar/TL günü 8,32 civarında tamamlamıştı.

Bugün de dolar/TL sınırlı düşüşle 8,30-8,32 seviyelerinden işlem görüyor. Euro/TL ise üst üste bir haftadır olduğu gibi 10 lira sınırında dalgalanmayı sürdürüyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen dün yaptığı bir konuşma sonrası ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,59 seviyesinde dengelendi.

Uzmanlar, Yellen'ın açıklamaları sonrasında piyasalarda artan oynaklığın, ileride majör merkez bankalarının atabileceği sıkılaştırma adımları ya da sözle yönlendirmelerinin neden olabileceği hareketlere ilişkin ipucu niteliğinde olduğunu söyledi.

Yurt içinde ise gözler TCMB'ye çevrildi. Yarın açıklanacak faiz kararı ve karar metnindeki ifadeler öncesinde bugün Merkez Bankası "Beklenti Anketi" sonuçlarını açıklanacak.

Yurt dışında ise dünya genelinde açıklanacak hizmet sektörü PMI ve ABD'de ADP özel sektör istihdamı başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirten uzmanlar, ayrıca Yellen'ın açıklamaları sonrası Fed üyelerinin yapacağı konuşmaların öneminin de arttığını vurguladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x