Dünya Alarma Geçti!

Dünya Alarma Geçti!

23 Mart 2020 - 14:00

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını can almaya devam ediyor. Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 14 bini geçti. Dünya genelindeki vaka sayısı ise 336 binin üzerinde... İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1812'ye yükseldi. İspanya'da ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2182'ye yükseldi



İşte bugün dünyada koronavirüsle ilgili yaşanan tüm gelişmeler...


İSPANYA'DA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 2182'YE YÜKSELDİ
İspanya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saat içinde 1720'den 2182'ye yükseldi. Ülkede koronavirüse bağlı vaka sayısı ise 33 bin 89 olarak açıklandı
 

YUNANİSTAN TÜRKİYE İLE SINIRLARINI KAPATTI
Yunanistan korona virüs salgını nedeniyle tedbirlerini genişletiyor. Şu ana kadar 624 korona virüs vakasının tespit edildiği ve 15 kişinin hayatını kaybettiği ülke, Türkiye ile kara, hava ve deniz sınırlarını kapatma kararı aldı. Kararın bu sabah saatlerinden itibaren yürürlüğü girdiği ve 15 Nisan'a kadar geçerli olacağı belirtildi.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI 1812'YE YÜKSELDİ
Koronavirüs kabusu her geçen gün büyüyor: İşte anbean dünyada yaşanan tüm gelişmelerİran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1812'ye yükseldi. Koronavirüse bağlı vaka sayısı ise 23 bin 49 olarak açıklandı.
 

MALEZYA'DA ÖLÜ SAYISI 14'E YÜKSELDİ
Koronavirüs kabusu her geçen gün büyüyor: İşte anbean dünyada yaşanan tüm gelişmeler
Malezya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi.


ALMANYA'DA TEDBİRLER ARTIRILIYOR
Almanya’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler sıkılaştırılıyor. Ülkede aileler ve aynı evde yaşayanlar haricinde ikiden fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, eyaletlerin başbakanlarıyla telekonferans yoluyla yaptığı toplantıda Kovid-19 önlemlerini ele aldı. Bu kapsamda 2’den fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı. Bu yasak aynı evde yaşayanlar ve aileler için geçerli olmayacak.

KARADAĞ'DA İLK ÖLÜM

Batı Balkan ülkesi Karadağ'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ilk ölüm yaşandı. Karadağ Klinik Merkezi Müdürü Jevro Erakovic, ülkenin kıyı kesimlerinde bulunan Herceg Novi'de Covid-19 tanısı konulan 65 yaşındaki bir erkek hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

SUUDİ ARABİSTAN'DA KISMİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Suudi Arabistan'da yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında kısmi sokağa çıkma yasağı kararı alındı. Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, bugünden itibaren ülke genelinde saat 19.00 ile 06.00 arasında 21 gün süreyle kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

KKTC'DE VAKA SAYISI
KKTC'de koronavirüs (Covid-19) tespit edilen kişi sayısı 38'e çıktı. KKTC Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre yapılan testler sonucu 3 kişi de daha koronavirüs tespit edildi. Böylece KKTC'de Covid-19 tespit edilen toplam vaka sayısı 38'e yükseldi.

İSRAİL'DE VAKA SAYISI 1238'E YÜKSELDİ
İsrail Sağlık Bakanlığı, ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilenlerin sayısının 1238'e ulaştığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, hastalardan 24'ünün durumunun ağır olduğu, 37 kişinin ise iyileştiği aktarıldı.

TAYVAN'DA VAKA SAYISI 195'E YÜKSELDİ

Tayvan'da koronavirüse bağlı vaka sayısı, son 24 saat içinde 26 kişi artarak 195 oldu.

YENİ ZELANDA'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önlemek amacıyla 48 saat sonra ülke genelinde zorunlu haller dışında sokağa çıkmanın yasaklanacağını açıkladı. Başbakanlığın resmi internet sitesinden açıklama yapan Ardern, tüm Yeni Zelandalılara kendi kendilerini karantinaya almaya hazır olmaları çağrısında bulundu.


ÇEKYA'DA İLK ÖLÜM

Çekya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören kişi hayatını kaybetti. Çek Radyo’nun haberinde, başkent Prag’daki Bulovka Hastanesinde koronavirüs tedavisi gören 95 yaşındaki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

GÜNEY KIBRIS'TA 11 YENİ VAKA

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde 11 yeni korona virüs vakası daha tespit edildi. Güney Rum Sağlık Bakanlığı Genetik ve Nöroloji Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, Güney Kıbrıs’ta 11 yeni korona virüs vakasının daha belirlendiği, toplam vaka sayının 95’e çıktığı bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x