Efsane İsim Hayatını Kaybetti!

Efsane İsim Hayatını Kaybetti!

11 Temmuz 2020 - 18:30

İngiltere futbolcunun efsane isimlerinden Jack Charlton, hayatını kaybetti. Bobby Charlton'ın ağabeyi de olan Jack, 1966'da Dünya Kupası kazanan İngiltere Milli Takımı'nın kadrosunda yer almıştı

İngiltere Milli Takımı’nın tarihindeki tek büyük kupa olan 1996 Dünya Kupası şampiyonluğunun kadrosunda yer alan Jack Charlton, 85 yaşında hayatını kaybetti. Jack’in demans ve lenf kanseri olduğu biliniyordu.

Northumberland’da yaşayan Charlton ailesi tarafından, “Jack, 10 Temmuz’da huzur içinde vefat etti” şeklinde duyurulan açıklamada, “Birçoklarının arkadaşı olmakla birlikte; çok iyi bir eş, baba, dede ve büyük babaydı. Onun sıra dışı hayatıyla gurur duyuyoruz. Dürüst, kibar ve komik kişiliğiyle farklı ülkelerdeki insanlara neşe getirmeyi başarmıştı. Kaybı hayatlarımızda büyük bir boşluk oluşturacak. Ancak bize bıraktığı anılar için kendisine minnettarız” ifadeleri yer aldı.

23 yıl görev aldığı Leeds United’da 773 maçta forma giyen Charlton, futbolculuk döneminde başka bir takımın formasını sırtına geçirmedi.

Ayrıca Jack, Manchester United efsanesi olan Bobby Charlton’ın da ağabeyi. 

https://twitter.com/ManUtd
Jack Charlton; futbolculuk dönemi sonrasında teknik direktör olarak Middlesbrough, Sheffield Wednesday, Newcastle United ve İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı’nı çalıştırdı.

https://twitter.com/England

 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x