Elektrik Akımına Kapılan 2 İşçi Hayatını Kaybetti

Elektrik Akımına Kapılan 2 İşçi Hayatını Kaybetti

23 Mayıs 2018 - 14:10

Elektrik akımına kapılan işçiler hayatını kaybetti


Adana'da bir fabrikanın çatı sistemini yapan İbrahim Demir ve İbrahim Biçer'in kurduğu iskele elektrik hatlarıyla temas edince iki işçi hayatını kaybetti. Beraber çalıştıkları arkadaşlarını kaybeden diğer işçiler gözyaşlarına boğuldu. Yakınları ise sinir krizi geçirdi. İbrahim Demir'in eşinin feryatları yürek dağladı. Durdu Demir, 'İbrahim beni bırakma... Neden tehlikeli işlerde onu çalıştırdınız' diye sordu.

Olay, Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, çatı işleri yapan İbrahim Demir (34), İbrahim Biçer (36) ve Hasan Sabur, D-400 karayolundaki plastik fabrikasında sabah çatı yapım işine başladı. Bir süre demir iskele ile çatı işine devam eden işçiler fabrikanın üzerinden geçen yüksek gerilim hattını fark etmedi. Demir iskeleyi yüksek gerilim hattının altına getiren işçiler, iskelenin hatta çarpması sonucu akıma kapıldı. Çevredeki işçiler kazayı görünce hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Demir ve Biçer'in hayatını kaybettiğini, Sabur'un ise yaralandığını belirledi.

Arkadaşları göz yaşlarını tutamadı

İşçiler beraber çalıştıkları iki arkadaşının feci şekilde ölmesi nedeniyle şoka girdi. Bazı işçiler gözyaşlarına boğuldu. Ağlayan ve şoka giren işçileri arkadaşları teskin etmeye çalıştı. Bu arada yaralı Sabur ise hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen polis kazayla ilgili çalışma başlattı.

 

Eşinin ağıtları yürek dağladı

Bir süre sonra ise Demir'in eşi Durdu, babası Cafer ve kız kardeşi Necla, fabrikada kaza olduğunu öğrenip olay yerine araba ile geldi. Ancak polis olay yerinde çalışma yaptığı için aile içeri alınmadı. Demir'in bir yakını demir kapının üzerinden atlayarak içeri girdi. Babası, eşi ve kız kardeşi ise demir kapı önünde gözyaşlarına boğuldu. Demir'in eşi Durdu'nun, "İbrahim beni bırakma" diye demire sarılarak ağıt yakması herkesin yüreğini dağladı. Kız kardeşi Necla Demir de bir süre sonra demir kapının üzerine çıkıp içeri girdi ancak işçiler ve polis onu da güçlükle dışarı çıkardı.


Bir süre sonra aileye Demir'in akıma kapılarak hayatını kaybettiği söylendi. Demir'in eşi Durdu bunu duyunca sinir krizi geçirip demir kapıyı yumruklayarak, "İbrahim beni neden bırakıp gittin, neden tehlikeli işlerde onu çalıştırdınız" diye feryat etti. Kendini yere atan kadın gözyaşlarına boğuldu. İbrahim Demir'in 4 çocuğu olduğu, son çocuğunun 15 gün önce dünyaya geldiği öğrenildi. Polis gerekli incelemeyi yaptıktan sonra cenazeler adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x