Elon Musk Yeni Projesini Açıkladı

Elon Musk Yeni Projesini Açıkladı

18 Mayıs 2018 - 21:30

Elon Musk ulaşım çözümü olan Loop’un detaylarını paylaştı

The Boring Company ile Los Angeles şehrinin toplu taşımasına hızlı bir çözüm sunmayı hedefleyen Elon Musk, proje ile ilgili önemli detaylar paylaştı. The Boring Company yöneticilerinden Steve Davis ile katıldıkları bir etkinlikte açıklamalarda bulunan Musk, tünelin fiyatı, rotası ve ulaşım süresi ile ilgili bilgileri ilk kez açıkladı.

Elon Musk’ın yaptığı açıklamalara göre 16 kişilik yolcu kapasitesine sahip olacak Loop adındaki ulaşım projesi tamamen elektrikli olacak. Los Angeles şehir merkezi ile LAX havaalanı arasında yolcu taşıyacak olan Loop, yaklaşık 8 dakikalık bir ulaşım süresine sahip.

 

Kişi başı ücret 1 dolar!
The Boring Company’nin sunduğu ulaşım çözümünün en iyi tarafı ise kesinlikle fiyatı. Otobüs biletlerini bile 2 dolar olduğunu belirten Musk, Loop’un kişi başı 1 dolarlık bir ücrete sahip olacağını açıkladı. Loop’un özellikle şehir hayatına metrodan daha iyi uyum sağlayacağını belirten Musk, gelecekte daha fazla istasyon inşa etmek istediklerini de paylaştı.

Elon Musk’ın Twitter üzerinden Los Angeles metrosu ile iş birliğine gittiklerini açıkladığını da belirtelim. Saatte 241 km hızlarına ulaşacak olan Loop, uygun fiyata oldukça hızlı bir ulaşım çözümü olması ile dikkatleri üzerine çekiyor. Gelecekte Loop’un ve benzer Hyperloop projelerinin şehirler arası yolculuklarda da kullanılması planlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x