"En İyi Aracı Üreten 3 Ülkeden Biri Olduk."

"En İyi Aracı Üreten 3 Ülkeden Biri Olduk."

16 Ocak 2020 - 15:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan savunma sanayi alanına ilişkin olarak "Şimdi Akıncı geliyor. Donanımlarıyla çok güçlü. Dünyada bu sınıfta en iyi aracı üreten 3 ülkeden biri olduk." dedi

Ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtarmak amacıyla yerlilik oranını %20’lerden %70’ler seviyesine çıkardık. Bugün proje sayımız 700’ulaştı.


Geçtiğimiz yıl çeşitli özelliklerde 800 zırhlı aracımızı güvenlik güçlerimize teslim ettik. ATAK helikopterlerimizin başarısını gururla izliyoruz, geçtiğimiz yıl 14 adet ATAK helikopterimizin teslimatını daha yaptık.


Milli tasarımımız GÖKBEY helikopterimizin de test uçuşlarını gerçekleştiriyoruz.


BİLGEM projesinin 4. Gemisi Kınalıada’yı da Deniz Kuvvetleri’mize teslim ettik.


Havadan bağımsız tahrik sistemi ile donatılmış denizaltılarımızdan ilki olan Piri Reis’i geçtiğimiz günlerde denize çıkardık.


Savaş gemilerimizi ihraç etmenin gururunu yaşıyoruz, elektronik harp sistemlerinde ileri seviyeye ulaşmaya başladık. KORAL sistemi ile radar sistemlerini köreltmede önemli kabiliyetler kazandık.


İnsansız Kara, deniz araçları, lazer silah sistemleri, fırlatma sitemleri, İHA teknolojisi ve roket projeleri süratle ilerliyor. Bu çalışmaları dünyada az sayıda ülke ile eş zamanlı sürdürüyoruz. Onlar yapar da biz yapamaz mıyız?


Gidiyorduk kapılarına İHA istiyorduk, en sonunda İsrail’den almak zorunda kaldık. Tamir bakım zamanı gelince bakmadılar bugün git yarın gel yaptılar vazgeçtik. Bugün İHA’sı da var SİHA’sıda var şimdi AKINCI geliyor AKINCI.


AKINCI bambaşka, donanımlarıyla çok çok farklı o da bir silahlı İHA irtifa uçuş mühimmat hepsi çok çok güçlü olan bir havadaki zenginliğimiz olacak.


Dünyada bu sınıfta en iyi aracı üreten 3 ülkeden biri olduk.


Bir diğer SİHA’mız ANKA-S.


HİSAR-A alçak irtifa hava savunma sisteminde seri üretim aşamasına geldik.


Uzun menzilli hava savunma sistemimiz SİPER’in çalışmalarında da önemli ilerleme sağladık.


Savaş uçağından her türden motorumuza kadar kendi imkanlarımızla üretebilir olma haline giderek daha çok yaklaşıyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x