"Erdoğan’a Bir Tavsiyem Var"

"Erdoğan'a Bir Tavsiyem Var"

10 Ocak 2020 - 14:33

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kanal İstanbul Çalıştayı'nda konuştu. 'Siz isteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul yapılacak' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a projeyle ilgili TÜBİTAK raporunu referans gösteren Kılıçdaroğlu, "TÜBİTAK dediğimiz Türkiye’nin gözbebeği bir kurum, 14 madde halinde bu projenin ne kadar yanlış olduğu yazmış" ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, "Tavsiyem eğer bulamazsan ben sana o raporu göndereceğim. Ama inanmıyorsan Putin’e göndereyim o sana göndersin" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Kanal İstanbul Çalıştayı düzenlendi. İBB’nin ev sahipliğinde düzenlenen çalıştaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ardından kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kanal İstanbul projesi tartışmaları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

*Türkiye açısından büyük sorunlar doğuracak bir olayı tartışıyoruz. Bir kişinin dayatması üzerine tartışıyoruz.

*Ailelerin öncelikleri vardır. Bir toplumun öncelikleri vardır. Bir devletin öncelikleri vardır. Bunlar planlamayla olur. Planı kim yapar o toplumun insanları, mühendisleri, ekonomistleri ayni liyakat erbabı olan kişiler bir toplumun önceliklerini belirlerler.

*Peki bu projenin önceliklerini kim belirliyor? Hayır ben bunu yapacağım diyenler belirliyor. Kusura bakma yapamazsın.

*Bu ameliyat mutlaka yapılacaktır diyen adamın önce doktor olması lazım. Hani uzmanı olsa bu işi biliyor deriz. O işi de bilmiyor. Bilmemesi de gayet doğaldır.

Çünkü o işin eğitimini almadı. 21. YY.'da gelişmenin tanımı da değişti. 21. YY.'da bir ülke gelişmiş mi gelişmemiş mi ölçü şu; küçük ayrıntılarda iş bölümüne gitmiş ülke gelişmiştir. Her şeyi ben bilirim mantığıyla yola çıkılan bir ülkede az gelişmiş konuşulur doğal olarak.

*Bu projenin önceliği rant, para hırsı. Konuşmamın başında önceliklerden bahsettim. Bakın arkadaşlar 21. YY'ın Türkiye'sinde kişi başına aylık geliri, 673 liranın altında olan kişi sayısı 8 milyon 647 bin kişi. Ve biz bu kanalı yapmaya çalışıyoruz.

“AKLI OLAN DÜŞÜNSÜN TÜRKİYE’NİN ÖNCELİKLERİ NE?”


*2019'un ilk 9 ayında elektrik borcunu ödeyemediği için elektriği kesilen hane sayısı, 3 milyon 365 bin 784. Doğalgaz sayısını ödeyemeyen de 710 binden fazla kişi. İşsiz sayımız 8 milyon 400 bini aştı. Bana söyler misiniz? Aklı olan düşünsün Türkiye'nin öncelikleri ne?”

*Erdoğan şöyle bir cümle kullandı Kanal İstanbul’a karşı çıkıyorsanız bizi ikna edeceksiniz. Güzel bir cümle aslında bildiğim kadarıyla İBB Başkanımız beyefendiyi davet etti.

*Ben de dinleyeceğim siz de dinleyin. Belki bilim insanları sizi ikna ederler. Ama gelmedi. Libya olayı dolayısıyla asker gönderme kararı alırken dedi ki niye asker gönderiyoruz.

*BM’ye çağrıda bulundular, BM Libya’ya barış gücü göndersin. Bu soru Erdoğan’a sorulduğunda televizyonda şöyle söylüyor. Kılıçdaroğlu böyle dedi ne düşünüyorsunuz. İnanın bu adam uluslararası hukuku bilmiyor diyor. Putin geldi. Oturdular beraber BM’ye çağrıda bulundular. Beni dinlemiyorsun benim söylediğimi yanlış kabul ediyorsun.

“AMA İNANMIYORSAN PUTİN’E GÖNDEREYİM O SANA GÖNDERSİN “

*Putin söylediğinde çıkıyorsun dediğimi söylüyorsun. Akıl var mantık var Putin mi söyleyecek bu yanlıştır diye. TÜBİTAK bizim saygın kuruluşlarımızdan biridir. Bu kurumun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verdiği bir rapor var.

*14 madde halinde bu projenin ne kadar yanlış olduğunu sayıyorlar. 6 sayfa altında da 6 bilim insanının imzası var. Bana inanmayabilirsin. Ama sana bağlı bir kurum. TÜBİTAK dediğimiz Türkiye’nin gözbebeği bir kurum. Tavasiyem eğer bulamazsan ben sana o raporu göndereceğim.

*Ama inanmıyorsan Putin’e göndereyim o sana göndersin. Siz bu raporu görmüyor musunuz? Allah aşkına.

KİMLER KATILDI?

İBB'nin düzenlediği “Kanal İstanbul Çalıştayı”, farklı disiplinlerden bilim insanları, hukukçular ve finans uzmanlarını bir araya getirdi. 4 farklı salon, 8 ayrı panelde, 40 bilim insanı Kanal İstanbul'la ilgili fikirlerini paylaştı.

Çalıştaya; CHP ve İYİ Parti'nin grup başkanvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sendika yöneticileri, meslek odaları üyeleri, İBB üst yönetimi ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x