Erdoğan’a Rapor Sundu!

Erdoğan'a Rapor Sundu!

18 Nisan 2019 - 11:15

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Ankara ziyareti öncesinde Suriye'ye gitmiş ve burada Esad ile bir görüşme yapmıştı. Bakan Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısı düzenleyen Zarif, Esad ile aralarında geçen görüşmeyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir rapor sunacağını söylemişti. Türkiye programı kapsamında Cumhurbaşkanı ile de görüşen Zarif'in bahsettiği raporu bu görüşmede sunduğu öğrenildi


Suriye'deki gelişmeler, İran'a karşı ambargo ve terör örgütüne yönelik ortak operasyonlar konusunda sıkı bir çalışma takvimi izleyen Türkiye ile İran arasında diplomatik temaslar üst düzeyde devam ediyor.

Bu kapsamda Türkiye'ye gelen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Dışişleri Konutu'nda hem mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile baş başa konuştu hem de heyetler arası görüşmeler yapıldı.

Zarif, Bakan Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Ankara ziyareti öncesinde Suriye'ye gittiğini ve burada Esad ile çok uzun süren bir görüşme yaptığını söyledi.
 

Erdoğan ile de görüştü
'Oradan bir mesaj getirdiniz mi?' sorusuna da yanıt veren Zarif, "Ben Suriye'de Esad ile çok uzun bir görüşme yaptım. Bu konuşmanın bir raporunu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağım" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ankara'da kabul edilen Zarif'in, bahsettiği raporu söz konusu görüşmede sunduğu öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x