Erdoğan Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılı Töreni’nde Konuştu

Erdoğan Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılı Töreni'nde Konuştu

18 Mart 2019 - 12:42

Yeni Zelanda'daki cami saldırısına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çanakkale'den 104 yıl sonra diyoruz ki, mesajınızı aldık. Kininizin, nefretinizin canlı olduğunu anladık. Yaşadığımız toprakları, aldığımız nefesi bize çok gördüğünüzü anladık. Biz buradayız, biz Çanakkale'deyiz. Bin yıldır buradayız ve kıyamete kadar da burada olacağız. İstanbul'u Konstantinapol yapamayacaksınız" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla, Çanakkale'de düzenlenen törende konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Çanakkale, istiklalimizin kalesi. 104 yıldır kalbimizde sönmeyen, bir ocak gibi tüten Çanakkale seni gönülden selamlıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz için toprağa giren tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Çanakkale'de bir asır önce neler yaşandığını bilmeyen, mücadeleyi anlamayan kimseye bu ülkenin havası da suyu da helal olmaz. Çanakkale'yi ruhunun derinliklerinde yaşatmayan kimsenin bu ülke ile ilgili tek cümle kurmaya hakkı yoktur. 

Türkiye'nin sabrını ve kararlılığını hala sınamaya devam ediyorlar. Camilerimize, derneklerimize ve vatandaşlarımıza her yıl yüzlerce saldırıda bulunarak sınıyorlar. Ekonomimize saldırarak milletimizin işine, ekmeğine, lokmasına göz dikerek sınıyorlar. Çanakkale'den 104 yıl sonra diyoruz ki, mesajınızı aldık. Kininizin, nefretinizin canlı olduğunu anladık. Yaşadığımız toprakları, aldığımız nefesi bize çok gördüğünüzü anladık. Biz buradayız, biz Çanakkale'deyiz. Bin yıldır buradayız ve kıyamete kadar da burada olacağız.

İstanbul'u Konstantinapol yapamayacaksınız. Şunu unutmayın; Çanakkale bizim için namusunu çiğnetmeyecek olan Asım'ın neslinin sembolüdür. Dostça gelirseniz sizi ağırlarız, düşmanca gelirseniz ona göre muamele ederiz. Biz tarihi Çanakkale'de kanımızla yazdık, Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde yazdık, bugün yine yazacağız. Daha Münbiç'te, Fırat'ın doğusunda yazacak tarihimiz var. Bu millet hak davası söz konusu olduğunda ölümü öldüren bir millettir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x