Erdoğan’dan Dikkat Çeken Mesajlar !

Erdoğan'dan Dikkat Çeken Mesajlar !

14 Ağustos 2018 - 12:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İktidarının 17. Yılında AK Parti Sempozyumu'nda konuşuyor. Erdoğan "Siyasi duruşumuzu sağlam bir şekilde tutmamız gereklidir. Dolar bir anda 4,8 seviyesinden nasıl oldu da 7 seviyelerine çıktı? Ekonomimiz tıkır tıkır çalışıyor. Turizmde adeta patlama yaşanan bir ülke konumdayız" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu"na katıldı. Erdoğan, "Türkiye'ye yönelik açık bir ekonomik saldırı var. Eskiden bu işler daha örtülü dolaylı yollardan yapılırdı. Şimdi bodoslama şekilde üzerimize geliyorlar. Yapabileceğimiz iki şey var. Bunlardan biri ekonomik, diğeri siyasi tavırdır" dedi.


AK Parti'nin Türkiye'de gerçekleştirdiği büyük dönüşümün konuşulacak, değerlendirilecek olmasını çok önemli gördüğünü söyleyen Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
— Partimiz söz konusu olduğunda her fırsatta tekrar ettiğim tespitimi paylaşarak sözlerime başlamak istiyorum. Biz en başından beri AK Parti'yi milletimizin partisi olarak gördük ve öyle tanımladık. AK Parti'nin tarihi milletimizin tarihi kadar eskidir. Cumartesi günü yapacağımız kongrede bu konuyu enine boyuna tartışacağız. AK Parti'yi anlamak için önce Türkiye'yi ve Türk milletini anlamak gerekir.
— Türkiye'ye yönelik açık bir ekonomik saldırı var. Bodoslama bir şekilde üzerimize geliyorlar. Buna karşı yapabileceğimiz iki şey var. Biri ekonomik, diğeri siyasi tavırdır. Ekonominin gerektirdiği teknik tedbirleri aldık, alıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile tüm yetkili kurumlarımız bu konuda gece gündüz çalışıyor, biz de tüm süreci yakından takip ediyoruz.
'ÜLKEMİZ EN SAĞLAM BANKACILIK SİSTEMLERİNDEN BİRİNE SAHİPTİR'
— Yapabileceğimiz ikinci ve bana göre asıl olan husus, siyasi duruşumuzu sağlam tutmaktır. Madem maruz kaldığımız saldırının ekonomimizin gerçek durumuyla bir ilgisi yoktur, öyleyse kendimizi buna göre konumlandırmamız gerekir.
— Son döviz olayına bakalım. 4.8 seviyesinden nasıl oldu da 7'ye fırladı. 15 Temmuz sabahı 2.8 seviyesinde olan kurun 2 yılda 4.8 seviyesine çıkmış olması dahi anlamsızken bunu nasıl izah edeceğiz? Ortada bir anormallik var mı diye baktığımızda gördüğümüz manzara şudur: 1994 ve 2001 krizinde, Avrupa'da ve Asya'da olduğu gibi bankaları mı battı? Hayır. Bugün ülkemiz, dünyadaki en sağlam bankacılık sistemlerinden birine sahiptir. Borçlarımızı tıkır tıkır ödüyoruz.
— Hamd olsun ekonomimiz tıkır tıkır çalışıyor. İstihdamda, turizmde rekorlar kırdığımız bir dönemden geçiyoruz. Turizmde adeta patlama yaşıyoruz. Savaşa mı girdik, işgale mi uğradık, sosyal ve siyasal bir kaos mu yaşıyoruz? Hayır. Güvenliğin ve istikrarın teminatı bir ülke durumundayız.
'ÇİN'DEN RUSYA'YA PEK ÇOK YERİ EKONOMİK AÇIDAN HEDEF ALMIŞ DURUMDALAR'
— Bir hareket tarzı belirlemek zorundayız. Bizim yaptığımız şu an budur. İşin ekonomi tarafının küresel boyutu olduğu açıkça ortadadır. Çin'den Rusya'ya, pek çok yeri ekonomik açıdan hedef almış durumdalar. Kanada'yı hedef almış durumdalar. Ancak bunlar tek başına ülkemizde yaşananları izah etmiyor. Demek ki ülkemize yönelik daha büyük operasyon var. Ülkemizi 16 yılda 3.5 kat büyütmekle elbette ki çok büyük iş yaptık. Bunun büyük bir husumete yol açması akla ve mantığa uygun değildir.
— Kendimiz kazandığımız kadar iş yaptığımız yerlere, özellikle kazandırmaya dikkat ediyoruz. Dış ticaret rakamlarımıza baktığınızda gerek ABD'yle, gerek Avrupa'ya ilişkimize baktığınızda karşı tarafın daha çok kazandığını görüyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x