Erdoğan’dan Kritik Açıklama!

Erdoğan'dan Kritik Açıklama!

18 Ekim 2018 - 14:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Dodon ve Gagauz Özerk Yeri Başkanı Vlah ile ortak basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Erdoğan, "Moldova'nın toprak bütünlüğü bizim için hayati öneme sahiptir. Türkiye olarak geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de soydaşlarımızın yanında duracağımızın altını çizdik." dedi. Ayrıca Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanının ve hükümetin desteği, Sayın Başkan ve Gagauz yetkililerin kararlılığıyla özerkliğin layığıyla işlemesi için somut adımlar atılması konusunda mutabık kaldık." ifadelerine yer verdi


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Dodon ve Gagauz Özerk Yeri Başkanı Vlah ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

16 yıllık başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı dönemimden bir hasretim vardı. Siz soydaşlarımla hasbihal etmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Moldova'nın toprak bütünlüğü bizim için hayati öneme sahiptir. Türkiye olarak geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de soydaşlarımızın yanında duracağımızın altını çizdik. Ancak bizim görmek istediğimiz, Gagauzya'nın birlik beraberlik içinde Moldova ile omuz omuza kalkınma çabalarını sürdürebilmesidir.

Sayın Cumhurbaşkanının ve hükümetin desteği, Sayın Başkan ve Gagauz yetkililerin kararlılığıyla özerkliğin layığıyla işlemesi için somut adımlar atılması konusunda mutabık kaldık.

Dün güvenlik noktasında 2 TOMA'yı buraya getirdik.

DODON: ÖZERKLİK KANUNLARININ ÇALIŞMASI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Moldova Cumhurbaşkanı Dodon: "Moldova'nın, Gagauz bölgesine verdiği özerk statü kanunlarının tam olarak çalışması için elimden geleni yapacağım." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x