Erdoğan’dan Menbiç Açıklaması !

Erdoğan'dan Menbiç Açıklaması !

18 Haziran 2018 - 17:28

Türk askeri ABD ile uzlaşma çerçevesinde Münbiç'in dış mahallelerine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Münbiç'te devriye gezmeye başladığını duyurdu. Erdoğan, "Münbiç'ten terör örgütleri çıkacak dedik, başladı çıkmaya. Devriye gezmeyi olayı başlayacak dedik o da başladı" dedi


 

ABD ile uzlaşma çerçevesinde Türk askerinin Münbiç'in dış mahallelerine girdiği belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun mitinginde yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Münbiç'te devriye gezmeye başladığını duyurdu.
TSK'dan yapılan açıklamada ise, "Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlanmıştır" ifadelerine yer verildi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD ile varılan anlaşma gereği YPG'li teröristlerin silahlarını bırakarak Münbiç'ten çekileceklerini, Türk ve ABD güçlerinin bölgede ortak devriye görevi yapacaklarını duyurmuştu.
Münbiç terör örgütü YPG/PYD tarafından bir diğer terör örgütü DEAŞ'tan alınmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından Ankara-Washington hattında önemli gerilim noktalarından biri haline dönüşen bölgeyle ilgili nihai karar geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Washington'a yaptığı ziyaretin ardından alınmıştı.
TSK'dan 14 Haziran'da yapılan açıklamada ise Almanya'da ABD'li askeri yetkililerle yapılan toplantıyla ilgili bilgi paylaşılmış ve "Stuttgart'taki toplantıda Münbiç yol haritası konuşuldu. 12-13 Haziran'da Türk ve ABD'li askeri yetkililer görüştü. Stuttgart'taki görüşmede Münbiç yol haritası konusunda mutabık kalındı" denilmişt.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x