Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar!

Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

08 Kasım 2018 - 15:13 - Güncelleme: 08 Kasım 2018 - 15:23

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimlerle ilgili mesaj verdi, "31 Mart seçimlerinden de inşallah alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin genel merkezinde Dünya Şehircilik Günü kapsamında düzenlenen AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'nda konuştu.

İşte Erdoğan'ın sözleri:

31 Mart seçimlerinden de inşallah alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum. 

Bazıları göçebe kavramı üzerinden milletimizi iğnelemeye kalkar. Biz yerleştiğimiz her yeri abad etmiş bir milletiz. Ecdadımız sadece şehirler inşa etmekle kalmamış, onlara kendi ruhunu da üflemiştir. İstanbul'u kendi kimliğimizle daha da geliştirdik.

"Dikey mimari yok"

Biz kendi arkadaşlarımıza söylüyoruz. Dikey mimari yok diyoruz yatay mimari... Önce mescit sonra sosyal donatı alanları, ardından oralarda çevrecilik. oraya vatandaş yerleştiği zaman bakacak ki benim mescidim var, okulum var, 'buaraya da yerleşilir be' diyecek. AK Parti'nin şehircilik anlayışı bu. 

"Şehilerimizin ruhunu kaybettik"

Son iki asırda sadece siyasi ve askeri üstünlüğümüzü değil aynı zamanda medeniyetimizin kainat tasavvurunu kültürümüzün mayasını, şehirlerimizin maalesef ruhunu da kaybetttik. Batı medeniyetinin insan fıtratı yerine bireysel hırsı esas alan estetikten uzak anlayışı ülkemizi işgal ettiğini görüyoruz. Edebiyattan müziğe sinemadan mimariye kadar her alanda küresel düzeyde yaşanan tekdüzeleşme gücünü farklılığımızdan alan zenginliğimizi önemli ölçüde ortadan kaldırdı. Binalar yükseldi, yollar büyüdü, araçlar modernleşti fakat gönüllerimiz çoraklaştı, karardı. Gönül çoraklaşmasının önüne geçmekte henüz tam başarılı olamadık. 


"Ben Millet Kıraathanesi dedim onlar kumarhane anladılar"

Mevcut belediyelerimizi daha ileriye taşımak Millet Bahçeleriyle olacak, aileler orada çocuklarıyla beraber koştukça bizi hatırlayacaklar. Arkadaşlarımıza da şunu söylüyoruz; Millet Bahçelerini yaparken bir kenarına da Millet Kıraathanesi koyalım. Oralarda çay, simit, kek her şey olsun. Orada kitabını okurken çayını alsın, kek yesin. Çayını yudumlarken bize dua etsin. Fakat ben Millet Kıraathanesi dedim onlar kumarhane anladılar. Derviş diyemeyeceğim bunlara fikir, zikir meselesi. Ben milletime güveniyorum, milletimiz bizi bu yolda hiç yalnız bırakmadı yine bırakmayacak inanıyorum. 

5 ayımız kaldı bu 5 ayı çok iyi değerlendireceğiz, koşacağız. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x