Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar!

Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

19 Ekim 2020 - 12:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir şekilde önüne konan çerçevenin körü körüne fanatikliğini yapanın kendine de ülkesine de medeniyetine de hayrı olmaz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da “İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi Açılış Töreni”ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Ülke ve millet olarak kendimizi kontrolsüz bir Batılılaşma fırtınası içinde bulduk. Ülkemiz fikir tartışma zenginliğini kendisi ve dostları için hayırlı bir keşifle sonuçlandıracak.

Samimi bir muhasebeyle geçtiğimiz 18 yılda her alanda, tarihi eserlere ve hizmetlere imza attığımızı ama eğitim ve öğretimde, kültürde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum. Genç bir nüfusa sahibiz ama medeniyet tasavvurumuzu layıkıyla hayata geçiremiyoruz. En haklı olduğumuz konularda bile dünyaya kendimizi doğru anlatamıyoruz. 

Bir şekilde önüne konan çerçevenin körü körüne fanatikliğini yapanın kendine de ülkesine de medeniyetine de hayrı olmaz. Bize lazım olan ilhamını gelenekten alan yenilikçiliktir. Fütuvvet ehli bir nesil yerine amorf bir nesil yetiştirmenin bedeli ağır olmuştur. Yapmamız gereken medeniyet birikimimize uygun nesiller yetiştirmektir. 

Dünyadaki hakim fikri anlayışın ve fiili düzenin sadece ardından giderek, kendimize çok daha ileri bir medeniyet inşa edemeyeceğimize inanıyoruz. Hedefimiz değerlerini iyi bilen, inancına ve medeniyetine sahip çıkan insanlar yetiştirmektir. 

Geçmişten bugüne yaşadığımız nice acıların, döktüğümüz nice gözyaşlarının, çektiğimiz nice sıkıntıların gerisinde, kuşaklar boyunca maruz kaldığımız bu fikri istila gerçeği vardır. Önceliğimizi aileden başlayarak eğitim öğretim hayatları boyunca evlatlarımızı hakkıyla yetiştirmek olarak değiştirmemiz şarttır

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x