Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar!

Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

22 Şubat 2021 - 17:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Bayraklı'da Deprem Konutları Temel Atma ve Göztepe Stadı Açılış Töreni'nde konuşuyor

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayraklı'da Deprem Konutları Temel Atma ve Göztepe Stadı Açılış Töreni'ne katılıyor.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bugün temel atma töreninde bir araya geldiğimiz 5 bin deprem konutunu da hızla hayata geçiriyoruz. 7 ayrı alanda hemen inşaatlara başladık. Bugün 1400 konut ve 208 dükkan ile, rezerv alanda yapılacak 397 konutumuzun temelini atıyoruz. Ağustos itibarıyla da konutların teslimine başlıyoruz. Bayraklı'da inşa edeceğimiz konutların, İzmir'in ihtiyaç duyduğu stok dönüşüm konutu olarak da kullanacağız. Karaburun ilçemizin köylerinde de köy evleri inşa edeceğiz.

RIZA BEY APARTMANI'NIN BULUNDUĞU YERLE İLGİLİ YENİ PROJE

Şu anda tören alanındaki Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde ise farklı bir proje hayata geçiriyoruz. 38 vatandaşımızın cansız bedeninin çıkarıldığı depremin üzerinden 91 saat sonra sağ ulaşılan Ayda bebeğimizin sevinci ile 84 milyon kucaklaştığımız yer burası. Bu alanı hem depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın hatıralarını yaşatacak hem de deprem bilincinin canlı kalmasını sağlayacak bir yer olarak düzenleyeceğiz. Rıza Bey Apartmanı sakinlerinden ev sahibi olmak isteyenlere de aynı konutları yapıp teslim edeceğiz. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar İzmirli vatandaşlarımız için 254 milyon lirası riskli yapı kira yardımı olmak üzere, toplamda 406 milyon liralık bir kaynağı kullandık. TOKİ eli ile İzmir'de 27 bin 170 adet konut ve sosyal donatı inşa ettik. 50 bin ve 100 bin konut kampanyaları ülke genelinde, İzmir'de de 6 bin 470 konut inşa ediyoruz. Çiğli ve Bergama'da millet bahçelerimiz muhtemel afet anında toplanma alanı olarak da kullanılabilecek. Son 18 yılda 80 milyar lira ile en çok yatırım yaptığımız illerimizden biri İzmir'dir. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu afet gerçeğinden hareketle 2012 yılında büyük bir kentsel dönüşüm seferberliği başlattık. 81 ilimizin ve 922 ilçemizin tamamındaki riskli binaları kentsel dönüşüm kapsamına aldık. 1.5 milyon konutun dönüşümünü de tamamladık. 272 bin dönüşüm konutu inşası devam ediyor. Acil dönüşmesi gereken 1.5 milyon konutu 5 yıl içinde bitirmekte kararlıyız. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x