Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar!

Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

15 Ekim 2021 - 17:42 - Güncelleme: 15 Ekim 2021 - 17:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Açılışının 70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Sempozyumu'nda konuştu


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Açılışının 70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Sempozyumu'na katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

İmam hatip nesli ile davaya gönül veren dostlarımla beraber olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Rabbim o vakıf insanlarının hepsinden razı olsun. Bugün 70 yaşında çınar olan imam hatipler aynı zamanda her adımı sabır, samimiyet ve azimle yürütülen kutlu mücadelenin sembolüdür. 

Ellerine geçirdikleri her fırsatı ya bu okulları tamamen kapatmak ya da imam hatiplerin kazanılmış haklarını gasp etmek için kullanmışlardır. Milletimiz bu okullara nasıl umutla sarılmışsa CHP zihniyeti de bu okulları tehdit olarak görmüştür. 

"HİÇBİR ZAMAN İMAM HATİPÇİ OLMADIM"
Ben imam hatip mezunuyum, çocuklarımı imam hatipte okuttum ama hiçbir zaman imam hatipçi olmadım. Bizim için tüm imam hatip okulları, normal liseler, emirlerinde olduğumuz okullarımızdır.

"DİNDAR NESİL" AÇIKLAMASI
Az önce Hayrettin Hocamızı dinledim, Arapça dersimizde bir dönem hocamdı. Derdimiz şu; bu gençliğe onlar çok büyük emekler verdi. Bu gençlik, sürekli temayüz etti. Onların elinde yoğrularak bugünlere geldik. Bugün ifademle bir dindar nesil yetiştirelim varsa, bu hocalarımızın emekleriyledir. Bundan çok rahatsız olanlar var, tam aksini savunanlar var. Varsın olsun, biz işimize bakacağız. Dünyanın hiçbir yerinde bunun aksi olsun diyen yok. Dinsiz bir nesil olsun diyenler var. Böyle ucube bir nesil olsun diyenler var. Onlar işine bakacak biz işimize bakacağız. 

Kefenimizi giyerek çıktığımız siyaset yolculuğunda biz de pek çok sıkıntı ile karşılaştık. Baskıya, zorbalığa, siyasi şiddete maruz bırakıldık. Türkiye'de bir iktidar partisini uyduruk gazete kupürleri üzerinden kapatmaya yeltendiler. Daha önceki darbelerde olduğu gibi vesayete uygun ortam hazırlamaya kalkıştılar. Ağaç ve çevre bahanesi altında Gezi olayları ile sokaklarımızı kana bulamaya kalktılar. Bezmialem Valide Sultan Camii'nin içine ayyaşları doldurarak, halıların üzerine sereserpe sererek, Dolmabahçe ofisimize kanal açarak, bunlar çılgınlıkların en alçakçasını yaptılar. Bu saldırıların tamamını püskürttük. Milletimizin sandıkta verdiği emaneti kifayetsiz muhterislere asla bırakmadık. Milli iradeyi savunmak için gerektiğinde bedel ödedik. Zalimler karşısında asla boyun eğmedik. Bir avuç seçkinin, sessiz çoğunluk üzerinde baskı kurmasına müsaade etmedik. 

Bu CHP zihniyeti var ya, imam hatip okullarında hangi derslerin okutulduğundan bile haberi yok. Bizim meslek dersleri olarak bildiğimiz derslerden başka, imam hatipte kimya, fizik, edebiyat, bunların okutulmadığını zannediyorlar. Şaşılacak halleri var. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x