Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar!

Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk'un Hizmete Giriş Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Yeniliklere hızla adapte olan teşkilatımızın, çoğu görülmeyen, bilinmeyen, gün yüzüne çıkmayan başarılarıyla gurur duyuyoruz" dedi

14 Ocak 2022 - 14:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Denizcilik Tersanesi'nde, Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk'un Hizmete Giriş Töreni'ne katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Mavi Vatan'ın güvenliği için donanmamızı daha güçlü kılacak birçok projeyi hayata geçirdik. Ülkemiz dünyada bir savaş gemisini milli olarak tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor.

Ülkemiz tersanelerinde kendi ihtiyaçlarımız yanında dünyanın dört bir yanı için de gemiler, botlar yapılıyor. Yakın zamanda bu konuda yeni hayırlı haberler de alacağız. Sektörümüzün tüm mensuplarını tebrik ediyorum. Bir adım daha ileri giderek yüksek teknoloji gerektiren sistemlere odaklanıyoruz. Birçok silah, sensör ve sistemi artık kendimiz tasarlayıp üretiyoruz. 
 
Üzerine konuşlandıracağımız helikopter ve İHA'larla kullanabileceğimiz amfibi gemimiz Anadolu'yu bu süreçte devreye alıyoruz. Burada da 3 savaş gemimizi aynı anda inşa ederek yine bir ilke imza atıyoruz. Kara, hava ve deniz unsurlarının müşterek görev icra edeceği sistemler tasarlıyoruz. Yerli ve milli imkanlarla üreteceğimiz uçak gemimizin sağlayacağı deniz hava gücümüzle bu alanda dünyanın en üst ligine de çıkmış olacağız.
 
Ülkemiz ve milletimiz için çalışan, üretken, samimi tüm girişimcilerimizin ve firmalarımızın yanındayız.

İSTİHBARAT GEMİSİ
MİT, terörle mücadele ve dış istihbarat hizmetleriyle milli güvenliğimize önemli katkılar sunuyor. Hizmete alacağımız istihbarat gemimiz, teşkilatımız için yeni ve önemli bir imkandır. Dünyada pek az istihbarat teşkilatının sahip olduğu donanımlı bu gemimiz sayesinde önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Yeniliklere hızla adapte olan teşkilatımızın, çoğu görülmeyen, bilinmeyen, gün yüzüne çıkmayan başarılarıyla gurur duyuyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x